Vasile Rîmbu a promovat concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Suceava cu nota 9,99. El va continua investițiile în modernizare și construcția de noi obiective


Intră acum și în grupul de

Actualul manager al SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a promovat cele trei probe ale concursului organizat de Consiuliul Județean Suceava pentru ocuparea funcţiei de manager al unităţii spitaliceşti obţinând un punctaj de 9,99.

Rîmbu a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că examenul „nu a fost nici dificil, nici uşor” şi a constat în susţinerea a trei probe, respectiv proba scrisă, proba de interviu şi proba de evaluare a proiectului de management, concursul fiind organizat în baza vechii legislaţii şi metodologii.

El a spus că “Managementul activităţii de investiţii în SJU Suceava” a fost tema proiectului de management pe care l-a prezentat în cadrul concursului subliniind că, după opinia sa, investiţiile constituie „efortul făcut în prezent, pentru un viitor mai bun”.

Rîmbu a mai spus că în cadrul concursului a prezentat şi efectul investiţiilor realizate în perioada cât a ocupat funcţia de manager al SJU Suceava, respectiv din perioada 2009-2016, care au avut drept consecinţă atât clasificarea şi acreditarea spitalului la un nivel foarte mare, în conformitate cu competenţele unui spital judeţean de urgenţă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul unităţii, îmbunătăţirea imaginii şi prestigiului spitalului, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi în spital.

Managerul SJU Suceava a explicat că toate aceste investiţii au avut ca scop creşterea calităţii serviciilor medicale oferite de SJU Suceava.

“Aceste obiective şi priorităţi ne fac să ne gândim la continuarea investiţiilor în SJU Suceava atât prin construcţia de noi obiective, dar şi prin consolidarea şi modernizarea celor existente”, a precizat Rîmbu.

El a arătat că va fi continuată dotarea cu aparatură de înaltă perfomanţă a spitalului, dar şi perfecţionarea pregătirii personalului medical, în special, a personalului medical mediu.

Rîmbu a menţionat că printre priorităţile noului său mandat se numără extinderea Ambulatoriului integrat de specialitate şi a spaţiilor destinate spitalizării de zi, realizarea extinderii şi modernizării Secţiei de cardiologie, susţinerea parteneriatului public-privat pentru înfiinţarea şi funcţionarea unui Centru de Radioterapie în Suceava, extinderea şi modernizarea Staţiei centrale de sterilizare şi aducerea acestui obiectiv la cele mai înalte standarde, dar şi corectarea circuitelor funcţionale în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice actuale.

Alte priorităţi se referă la achiziţia, în anul 2017, a unui nou osteodensitometru şi a unui mamograf, la dezvoltarea unui laborator de electrofiziologie cardiacă, ce presupune amenajarea unui spaţiu, dotarea tehnică şi asigurarea de personal pentru acest laborator, care ar urma să fie funcţional în cursul anului viitor, dar şi  la amenajarea unui spaţiu ce va fi destinat amplasării unui scintigraf în cadrul platoului imagistic al spitalului, acest obiectiv urmând să fie realizat după finalizarea extinderii ambulatoriului integrat al unităţii.

Managerul SJU Suceava a spus că tot în anul 2017 Departamentul de Epileptologie va fi dotat cu aparatură specifică, inclusiv pentru intervenţii chirurgicale, urmând să fie achiziţionat şi aparat RMN 3 Tesla pentru investigaţii imagistice.

Rîmbu a precizat că se doreşte înfiinţarea unui Centru de pregătire pentru personalul medical mediu, la care va avea acces şi personalul medical mediu din judeţul Suceava.

În proiectul de management figurează şi modernizarea ambulatoriilor de la Secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie, pregătirea terenului din vecinătatea pavilioanelor vechi ale spitalului în vederea realizării unui heliport, dar şi a construcţiei unor blocuri de locuinţe pentru medici, în zona respectivă urmând să fie construite şi spaţii de joacă pentru copii şi un teren de sport.

Managerul SJU Suceava a adăugat că în anul 2017 ar urma să fie amenajate cele două parcuri ale spitalului, iar în zona din apropierea Staţiei de Ambulanţă Judeţene Suceava şi din vecinătatea Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava se preconizează realizarea unei parcări cu 100 de locuri pentru aparţinători şi vizitatori.

“Aceste proiecte le-am avansat şi vrem să le punem în practică cu speranţa şi credinţa că factorii de decizie administrativi şi politici din judeţul Suceava vor asigura tot sprijinul în scopul comun de a oferi servicii medicale dintre cele mai bune în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava”, a subliniat Rîmbu.

El a menţionat că sursele de finanţare pentru realizarea acestor proiecte sunt “uşor de mobilizat” din fondul de dezvoltare al spitalului, din veniturile proprii, din fondurile disponibile din finanţarea asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava după acoperirea cheltuielilor de funcţionare, din fondurile asigurate de Consiliul Judeţean Suceava, din fondurile ce pot fi asigurate de Ministerul Sănătăţii, arătând că speră că reprezentanţii administraţiei locale a municipiului Suceava vor sprijini aceste proiecte, mai ales că aproximativ 50-60 la sută din beneficiarii serviciilor medicale spitaliceşti acordate în SJU Suceava provin din municipiul Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de