Doi tineri sunt cercetați după ce au furat un autoturism din curtea unui bărbat din Solca


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, de 17 și 18 ani, au furat un autoturism din curtea unui bărbat din orașul Solca și l-au condus pe rând până în municipiul Suceava, după care l-au abandonat în comuna Cacica.

Potrivit Poliției Județene Suceava, un bărbat de 59 de ani din Solca a sesizat, marți, poliția că i-a fost furată mașina din curtea locuinței sale.

Polițiștii au stabilit că proprietarul a parcat autoturismul în curtea locuinţei sale luni seara, lăsând cheile în contact şi uşile închise neasigurate, iar a doua zi a constat că autoturismul nu se afla în curte, iar porţile de acces în curte erau larg deschise.

Proprietarul a declarat că în interiorul autoturismul avea toate actele acestuia, respectiv cartea de identitate a autoturismului, certificatul de înmatriculare, asigurarea auto obligatorie și rovineta.

După sesizare a fost declanşată acţiunea de blocare a căilor de acces şi monitorizare a traficului în vederea identificării vehiculului, iar pe timpul desfăşurării activităţilor investigative, pe DN 2 E, pe raza comunei Cacica, la limita teritorială cu localitatea Poieni Solca, a fost observat un autoturism abandonat pe partea carosabilă care a fost identificat ca fiind sustras din oraşul Cajvana.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat suspecții, doi tineri, unul de 17 ani din oraşul Solca şi un altul de 18 ani din oraşul Cajvana.

Cei doi au recunoscut că au profitat că autoturismul era parcat  cu cheile în contact, l-au furat şi l-au condus pe rând până în municipiul Suceava.

Sursa citată menționează că cei doi au furat un alt autoturism care a fost recuperat de poliţişti şi predat proprietarului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ”furt calificat”.

 


Intră acum și în grupul de