PSD l-a aruncat in batalia pentru fotoliul de primar al Sucevei pe Ovidiu Dontu


Intră acum și în grupul de

      Presedintele executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Suceava, Ovidiu Dontu, este în mod oficial candidatul PSD Suceava pentru functia de primar al municipiului resedinta de judet. Anuntul a fost facut duminica, de presedintele organizatiei municipale a partidului, Virginel Iordache, care a spus într-o conferinta de presa, ca aceasta candidatura a fost votata, în unanimitate, de conducerea organizatiei. El si-a exprimat convingerea ca PSD a facut cea mai buna alegere si a anuntat ca-l va ajuta pe Ovidiu Dontu pe întrega perioada a campaniei electorale. „Personal, ma voi implica în actiunile din campanie, pentru ca Dontu sa ajunga primarul Sucevei”, a spus liderul PSD.

      Candidatul PSD pentru functia de primar, Ovidiu Dontu, a aratat înca de la începutul declaratiei sale ca are ca principal obiectiv ca municipiul Suceava sa redevina „un reper” pe harta Europei. El a criticat actualul primar, Ion Lungu, pentru ca, în opinia sa, a risipit banii sucevenilor, aratând ca primarul în functie a ramas blocat pe promisiuni legate doar de curatenie si apa calda. Ovidiu Dontu a explicat ca în mandatul lui Ion Lungu, municipiul Suceava a cumparat „cele mai scumpe autobuze din lume”, aratând ca din banii cu care s-au achizitionat 30 de autobuze se puteau cumpara cel putin 45, ca a reusit sa construiasca „cel mai scump sens giratoriu din lume”, unde „60 de borduri, un ceas si câteva lopeti de pamânt” au costat peste 4 miliarde de lei vechi sau ca a cumparat cele mai scumpe 2 tobogane din lume pentru un loc de joaca din Suceava, în valoare de 100.000 de lei fiecare. „El poate, în conditiile acestea, sa fie doar un primar de comuna limitrofa Sucevei”, a declarat Ovidiu Dontu. El i-a cerut în final actualului primar sa „nu mai alerge pe strada dupa pensionari si femei ca sa le dea sarutul electoral al Iudei”, anuntându-l ca aceste gesturi electorale nu-l vor ajuta sa mai iasa o data primar.

      Ovidiu Dontu are 39 de ani, este presedinte executiv al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, a absolvit mai multe cursuri de management, a fost presedinte al Confederatiei Studentilor din România (1995-1997), a fost coordonator al LADO Suceava (1996-1999), iar din 2000 a activat în PSD, unde a fost vicepresedinte al TSD pâna în 2004, iar în prezent este vicepresedinte al PSD Suceava si purtator de cuvânt al organizatiei. El a fost consilier judetean între anii 1996 si 2004, iar din anul 2004 este consilier municipal, având numeroase apariitii critice în mass-media, referitoare la activitatea primarului si administratiei coordonate de acesta.

      Pâna în prezent, la functia de primar al municipiului Suceava si-au mai anuntat candidatura actualul primar Ion Lungu – din partea PD-L, viceprimarul Angela Zarojanu – din partea PNL, omul de afaceri Ilie Nita – din partea PRM si economista Mihaela Morosanu din partea PNG. 


Intră acum și în grupul de