Fotbal, Liga I : CFR Cluj a mai facut un pas gresit. Poli Timisoara ataca locul doi!


Intră acum și în grupul de

Ceahlaul Piatra Neamt – CFR Cluj            0 – 0

Cunoscuta ca o formatie care nu prea se încurca cu echipele mici din Liga I, CFR Cluj s-a împotmolit la Piatra Neamt, unde a remizat, scor 0-0, cu Ceahlaul, si a pierdut astfel doua puncte ce s-ar putea dovedi costisitoare în lupta pentru titlu, cu conditia ca Steaua si Rapid sa profite de acest semi-esec.

Fara doi dintre atacantii de baza, Didi, accidentat, si Semedo, suspendat, CFR Cluj a evoluat lamentabil în deplasarea de sub Pietricica si a obtinut doar un egal, stricându-i partial ziua de nastere antrenorului Ioan Andone. Pentru gazde însa acest egal a adus primul punct din acest an, un punct care ajuta formatia antrenata de Viorel Hizo în lupta pentru evitarea retrogradarii.
Ceahlaul a început în forta si a dominat prima parte a jocului însa Nohai, Croitoru sau Omoduemuke nu au reusit sa-l învinga pe portughezul Nuno Claro. CFR a echilibrat jocul spre finalul primei parti si a ratat o buna ocazie prin Culio, care a trimis un lob de la distanta în transversala.

Repriza a doua a fost identica, gazdele au început mai bine, dar clujenii au echilibrat pe parcurs si au dominat steril finalul de joc, când i-au avut pe teren pe Fabbiani si Ruiz. În minutul 75, Ceahlaul a marcat prin Forminte, însa golul a fost anulat pe motiv de ofsaid si scorul a ramas alb, spre nemultumirea ambelor formatii.

Au evoluat echipele:

Ceahlaul: Savu – Nohai, Fernandez, Forminte, Vitelaru – Cebotaru, Croitoru, Omoduemuke, Cristocea (Orea, 81) – Gmamdia (Doicaru, 78), Rusmir (Magalhaes, 90+1). Antrenor: Viorel Hizo.

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Galiassi, Panin (Dorsin, 63) – Trica, Dani, Leao (Ruiz, 79), Dubarbier (M. Jose, 86) – Culio, Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone.

 

Poli Timisoara – UTA Arad  2 – 0

De multe ori aradenii au luat peste picior rivala din Timisoara, spunând ca nu este altceva decât o echipa inventata si mutata de la Bucuresti în Banat. Situatia actuala din clasament i-a facut însa pe aradeni sa trateze meciul cu maxima modestie si seriozitate. Nu a fost de ajuns, pentru ca Poli Timisoara s-a impus fara mari probleme cu scorul de 2-0 în derby-ul Vestului, asa cum a fost intitulat meciul cu UTA.

Cu un obiectiv total diferit fata de aradeni, gazdele si-au facut cunoscute intentiile ofensive înca din debutul partidei, iar Aliuta l-a pus la încercare pe Tudor cu un sut de la 20 de metri în minutul 10. O ocazie uriasa avea totusi sa se consume zece minute mai târziu, când Artiom Karamian a trimis cu capul, din sase metri, pentru ca acelasi Tudor sa respinga spectaculos. Artiom Karamian anunta însa golul, care avea sa vina trei minute mai târziu, când el a executat o lovitura libera spre Milhazes. Acesta a trimis spre poarta, Tudor a respins în fata, de unde Arman Karamian a reluat în poarta . Dupa ce etapa trecuta a înscris golul victoriei în meciul cu Rapid, scor 1-0, armeanul s-a aflat astfel la al doilea gol consecutiv în Liga I, contribuind decisiv si la aceasta victorie.

UTA a oferit imediat replica, dar Baltoi nu a putut relua de la marginea careului mic o centrare de pe partea dreapta si Poli a revenit în atac. Tudor a fost din nou testat de Artiom Karamian, cu un sut plasat din 12 metri, în minutul 26, cu patru minute înainte ca soarta partidei sa poata lua o întorsatura neasteptata. Cânu a avut o intrare dura si gratuita, la mijlocul terenului, dar a scapat doar cu un cartonas galben, desi Alexandru Deaconu ar fi fost acoperit de regulament daca îl elimina pe timisorean.

Meciul a continuat „11” la „11” si dupa pauza, gazdele au încercat sa scape de orice emotie pentru cele trei puncte puse în joc. Acest lucru s-a întâmplat în minutul 52, când Aliuta a centrat în careu dupa o combinatie cu Artiom Karamian, Tudor a respins, însa mingea a sarit la Abiodun, care a înscris cu un sut din voleu , de la circa 11 metri lateral dreapta. Cea mai mare ocazie a celor de la UTA si poate singura reala de a marca golul de onoare s-a petrecut în minutul 79, când Edson a sutat din interiorul careului, plasat, punându-l la grea încercare pe Popa, care a respins în corner.

Scorul a ramas totusi 2-0, iar fanii banateni au avut grija sa le aminteasca acest lucru oaspetilor, scandând în repetate rânduri: „Serie B! Serie B!” sau „Cine baga UTA în B? Poli e!”.

Au evoluat echipele:

Poli Timisoara: Popa – Badoi, Brezinsky, Cânu, Milhazes – Abiodun (Latovlevic, 90+3), Aliuta (Tibi Balan, 90), Borbely, Art. Katamian – Arm. Karamian  (Bucur, 70), Ganea. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

UTA: Tudor – Balan (Vasiljevic, 61), Chita, Amoreirinha, Mihut – Oprita (Iacob, 68), Marginean, Todea, Fl. Dan (Edson 75) – Zaharia, Baltoi. Antrenor: Marin Barbu

 

Otelul Galati – FC Vaslui     1 – 1

Formatia galateana nu se dezvata si continua sa primeasca gol în fiecare partida de pe teren propriu. Exceptia care a confirmat regula a fost meciul cu Farul din etapa a XVI-a, scor 2-0. Trupa lui Grigoras a fost aproape de un nou succes, în fata celor de la Vaslui. S-a opus N’Doye si meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Cele doua echipe care s-au înscris deja în Intertoto au aratat o mare pofta de joc si au contribuit împreuna la un spectacol fotbalistic de calitate. Jucatorii celor doua formatii nu s-au menajat si poate aici a fost singurul loc în care jocul a avut de suferit, el fiind de multe ori întrerupt de centralul partidei.
Gazdele au început bine partida si Haisan a fost pus în dificultate la doua lovituri de colt consecutive, în primele minute. FC Vaslui a continuat sa creeze pericol pe contraatac si Temwanjera a fost blocat excelent de Jelev, la opt metri de poarta. Elevii lui Dorinel Munteanu au alternat însa momentele bune cu cele de stupiditate, Apostol gafând în minutul 20. Acesta a trimis mingea spre portar, suficient de încet pentru ca Paraschiv sa intercepteze. Galateanul a scos pentru sutul lui Szekely, însa, din fericire pentru Apostol, acesta se afla în unghi închis si sutul sau nu a putut sa treaca de Haisan.
Cea mai mare ocazie a reprizei s-a consumat în minutul 30, când Ljubinkovic a trimis din doi metri cu capul pe lânga poarta, dupa o faza foarte bine lucrata de Temwanjera, care a deviat pe coltul lung o lovitura libera din apropierea coltului terenului.
Repriza a doua nu a fost pe atât de animata, însa în ea s-au înscris cele doua goluri. N’Doye s-a dovedit a fi cel mai periculos om al oaspetilor, el sutând periculos, de la 20 de metri, pe lânga poarta însa. În minutul 52, Apostol putea sa vada al doilea cartonas galben, pentru un fault la Deac, însa arbitrul Marius Avram a evitat sa dicteze o eliminare. Trei minute mai târziu, Deac a încercat sa obtina un penalty, daca “rosu” nu i-a iesit, si a cazut în careu dupa ce i-a luat fata lui N’Doye. Arbitrul a lasat corect jocul sa continue si la faza urmatoare, Daniel Stan a fost oprit neregulamentar la marginea careului, de Mardare, care a vazut galben pentru un fault din spate. Ciprian Deac a executat incredibil lovitura libera de la 20 de metri lateral stânga si a reusit sa îl învinga pe Haisan, deschizând scorul.

În minutul 62, Szekely a scapat singur spre poarta si a fost faultat de Balace. Galateanul s-a ridicat rapid si a continuat faza, dar arbitrul a oprit jocul pentru a-i da galben jucatorului de la FC Vaslui, spre nemultumirea lui Szekely care dorea avantaj. Otelul a încercat apoi sa conserve un rezultat ce ar fi apropiat-o la patru puncte de FC Vaslui, însa moldovenii au obtinut in extremis un punct. Senegalezul N’Doye a urcat inteligent în atac, a dejucat pasul la ofsaid al apararii gazdelor si a finalizat o pasa foarte buna a lui Matei cu un sut în dreapta lui Kolev.
Au evoluat echipele:

Otelul: Kolev – Giurgiu, Costin, Jelev, S. Ilie – Szekely, Brujan (Viglianti, 46), Paraschiv, Deac – D. Stan, Jula (L. Iorga, 86). Antrenor: Petre Grigoras

FC Vaslui: Haisan – Apostol, Andronic, Mardare, Balace – Zmeu, Ljubinkovic (M. Matei, 80), N’Doye, Buhaescu (Bukvic, 63) – S. Frunza, Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu

 

 

Farul Constanta – Poli Iasi             1 – 1 (1 – 0)

Dupa victoria cu 1-0 de la Piatra Neamt si remiza alba din “Stefan cel Mare”, Farul Constanta îsi punea mari sperante în partida de pe teren propriu cu Poli Iasi, una dintre contracandidatale la retrogradare.

Pâna în minutul 92, antrenorului Ion Marin parea sa îi iasa pasenta. Un mare moment de neatentie a fost însa de ajuns pentru ca „rechinii” sa piarda doua puncte si, în urma scorului final, 1-1, sa îsi complice din nou existenta în lupta pentru evitarea „matineului”.

Prima repriza a apartinut în totalitate gazdelor. Gerlem, Chico si Gosic au amânat însa deschiderea scorului, portarul Branet intervenind de fiecare data providential. Goalkeeper-ul iesenilor nu a mai avut ce face însa în minutul 40 când, bine angajat de Todoran, Chico a finalizat fara sperante pentru moldoveni.
Mustruluiti la pauza de antrenorul Ionut Popa, oaspetii au evoluat mult mai bine dupa iesirea de la cabine, trecând pe lânga egalare în minutele 62 si 70, când Andrei Cristea si Pecnik au ratat ocazii rarisime. Golul avea sa vina când probabil nimeni nu se mai astepta, în prelungirile partidei: Razvan Florea comite un hent prostesc în careu, centralul Radu Petrescu nu sta mult pe gânduri si dicteaza lovitura de pedeapsa, iar Cristea transforma, stabilind scorul final, 1-1.

Au evoluat formatiile:

Farul: Vlas – Bacila, Schiopu, Barbu, Maxim – Voiculet, Gosic (Nanu, 70), Todoran, Gerlem (Florea, 76)- Nae (Gheara, 59), Chico. Antrenor: Ion Marin.

Poli Iasi: Branet – Homei, Onut, Ciobanu, Pecnik – Milea – Paruolo, Bersnjak, Sfârlea – A. Cristea, Palimaru. Antrenor: Ionut Popa.

 

Gloria Buzau – Pandurii Tg. Jiu      1 – 3

Criza de rezultate a celor de la Pandurii s-a încheiat într-un meci cu ultima echipa pe care o învinsesera în Liga I, Gloria Buzau. Gorjenii au câstigat chiar pe terenul echipei conduse de Stefan Stoica, cu scorul de 3-1, si mai pot spera la salvarea de la retrogradare, în timp ce Gloria se vede din nou amenintata.
Vasilache a deschis scorul pentru echipa condusa de Eugen Neagoe, în minutul 38, dupa ce a trecut de doi adversari si a înscris cu un sut de la 20 de metri, la care Barbu a ramas fara replica. La sapte minute dupa pauza, Daniel Orac a majorat scorul cu un sut de la 16 metri, dupa ce, initial, Barbu reusise sa respinga o lovitura de cap a unui jucator gorjean.

Dupa o ora de joc, Claudiu Ionescu a reusit sa reduca din handicap, când a transformat o lovitura de la 11 metri obtinuta tot de el, dupa un duel cu Djapka, însa Pandurii aveau sa beneficieze si ei de o lovitura de pedeapsa, în minutul 78. Ducu Ninu l-a faultat în pozitie de ultim aparator pe Popete si a vazut cartonasul rosu din partea arbitrului Marius Martis, în timp ce Pacurar a stabilit scorul final, 3-1 pentru Pandurii, de la „punctul cu var”.

Au evoluat echipele:

Gloria Buzau: Barbu – Ninu, Tudose, Jozic (Suleap, 57), Dino Eze – Paleacu, Bicfalvi (Cl. Ionescu, 36), Vlaicu, Nejneru – Litu, Guda (Nunes, 41). Antrenor: Stefan Stoica
Pandurii Tg. Jiu: Mingote – Popete (Stromajer, 83), Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache (Rusu, 67), Stânga, Vancea, Iordache (Pacurar, 46)- Orac, Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe


Intră acum și în grupul de