În criza lemnului de foc, polițiștii suceveni au depistat în week-end mai multe transporturi ilegale cu lemn de foc. Două camioane au fost confiscate


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul de combatere a delictelor silvice, dar şi poliţiştii din cadrul secţiilor şi posturilor rurale de poliţie au avut în week-end acțiuni de monitorizare şi control privind legalitatea transportului de material lemnos fiind controlate peste 80 de vehicule care transportau material lemnos, iar în două cazuri poliţiştii au procedat inclusiv la indisponibilizarea vehiculelor cu care se făceau transporturi ilicite da material lemnos.

Astfel, vineri seara, la ora 21.00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul nu deține documente legale de provenienţă şi nici aviz de însoţire a materialului lemnos, motiv pentru care, au fost sesizați specialiștii silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal 2,67 m.c. lemn de foc.

În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vama, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

Sâmbătă la ora 08.40, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, împreună cu specialiști din cadrul Gărzi Forestiere Suceava, a oprit pentru control  pe DJ 209C, pe raza comunei Moara, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos de esenţă fag. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, avizul de însoţire din 16.12.2016, pentru cantitatea de 3 m.c. lemn de foc de esență fag, este expirat.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţional a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 3 m.c. lemn de foc, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi.

Tot sâmbătă, la ora 14.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a efectuat manevra de mers înapoi.

În acest caz s-a procedat la urmărirea autoutilitarei, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, fiind oprită pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus, la circa 250 metri de DN 2E.

 Șoferul,  un bărbat de 30 de ani, din comuna Bilca, nu a putut prezenta polițiștilor documentele autoutilitarei și ale materialului lemnos transportat.

 Polițiștii au solicitat sprijinul unui lucrător silvic, care, în urma inventarierii, a stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal lemn de foc de esență fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției. Totodată, cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit și faptul că, autoutilitara este neînmatriculată, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din data de 15.12.2016, motiv pentru care, bărbatului de 30 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de