Peste 50 de polițiști implicați în acțiunea de prindere a doi botoșăneni care au tâlhărit o femeie din Suceava


Intră acum și în grupul de
Sursa Foto RTV

Peste 50 de poliţişti de ordine publică, judiciarişti, poliţişti rutieri şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfăşurat, vineri, o amplă acţiune de identificare, localizare şi capturare a două persoane bănuite de comiterea unei tâlhării pe raza municipiului Suceava.

Poliţiştii programaţi în serviciu, dar şi forţe suplimentare chemate în regim de urgenţă de la domiciliu au reuşit în doar 3 ore să îi captureze pe cei doi bărbaţi care au tâlhărit o femeie într-o scară de bloc, predându-i ulterior structurilor de poliţie judiciară din județul Botoșani vecin pentru cercetarea unor cauze aflate în lucru.

Astfel, vineri seara, la  ora 19.26, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că, o femeie de 59 de ani, din municipiul Suceava, a fost agresată în casa scării blocului unde locuiește şi deposedată de poșeta cu bani și documente.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la ora 19.25, în timp ce urca scările blocului unde locuiește, femeia a fost deposedată prin violență de poșetă, de doi tineri necunoscuți, deși accesul în imobil se face prin intermediul interfonului.

 În acest caz s-au constituit de urgență mai multe echipe operative formate din polițiști ai Secției Burdujeni, Biroului de Investigații Criminale, Biroului de Ordine Publică și Biroului Rutier, care, în cooperare cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, au procedat la efectuarea de activități specifice de cercetare și investigative pe raza municipiului, ocazie cu care, la intersecția străzilor Calea Unirii cu strada Bujorilor din municipiul Suceava, cei doi suspecți au fost identificați, ca fiind un tânăr de 24 de ani și celălalt de 28 de ani, ambii din județul Botoșani, asupra cărora au fost găsite bunurile sustrase de la victimă.

Cei doi suspecți au fost conduși la sediul poliției, cercetările fiind continuate pentru comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată” și stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

După audierea acestora şi asigurarea materialului probator, cei doi au fost preluaţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani, bărbaţii fiind bănuiţi de comiterea mai multor tâlhării pe raza judeţului vecin.

Cei doi făceau parte dintr-o grupare din Dorohoi care a tâlhărit mai multe femei din Botoșani și erau căutați și de polițiștii botoșăneni.

Ei au fost arestați preventiv de Tribunalul Botoșani.(N.B.)


Intră acum și în grupul de