Flutur: Bugetul ADRNE pe 2017 e de 36 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține o conferință de presă în calitate de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est (CDRNE).

LIVE TEXT:

”Județul Suceava preia președinția CDRNE pentru un an, iar vicepreședinte a fost ales președintele Consiliului Județean Botoșani. Am avut o ședință cu 16 puncte pe ordinea de zi.

Anul 2017 are mari provocări. Inchidem mandatul 2007-2013 care a fost unul cu foarte multe fonduri absorbite și un procent de absorbiție de 95%.

Recuperarea timpului pierdut pentru programul 2014-2020. Sunt întârzieri în elaborarea ghidurilor. Va trebui să găsim cadența pentru a nu pierde fonduri.

E o solicitare a noastră să ne întâlnim la masă cei care gestionează fonduri europene. Să avem o gândire comună și să prioritizăm lucrurile inteligent.

Consorțiul de Inovare e o noutate care va fi pe Regiunea de NE. Avem o colaborare cu provincii din Olanda și asta înseamnă un parteneriat.

Mă gândesc la colaborări între regiuni ca și cum ar un un GAL mult mai mare pentru a stabili câteva domenii de interes unde să ne jucăm cartea noastră forte.

Bugetul ADRNE pe 2017 e de 36 milioane de lei.”

 


Intră acum și în grupul de