Fotbal. Liga a III-a : Marian Pana: „Trebuie sa ne descatusam!”


Intră acum și în grupul de

Marian Pana este optimist înaintea partidei pe care Cetatea Suceava o va disputa vineri, la Bacau, în compania echipei FC Willy, în cadrul etapei a XXII-a.

Tehnicianul gruparii de pe Areni crede ca formatia sa a trecut peste înfrângerea suferita în partida cu Ceahlaul II si spune ca în meciul de vineri, sucevenii vor juca pentru toate cele trei puncte puse în joc. „Ne dorim sa evoluam cât mai bine. De fapt, alta varianta nici nu avem. Trebuie sa câstigam!”,  a precizat Pana. Întrebat de ce fotbalistii Cetatii au jucat în acest retur mai bine în deplasare decât acasa, antrenorul galben-albastrilor crede ca este posibil ca elevii sai sa aiba trac în fata propriilor suporteri. „Nu-mi gasesc nici eu o explicatie. Trebuie sa ne descatusam si sa facem spectacol. Am simtit si eu ca planeaza o tensiune asupra jucatorilor în meciurile de pe Areni. E drept ca si adversarii care vin la Suceava se mobilizeaza foarte bine”, a adaugat Marian Pana.  

Dupa ce în meciurile cu Aerostar Bacau (scor 3-1) si Ceahlaul II (scor 1-2) a ales sa alinieze un sistem mai ofensiv, cu 3 fundasi, 4 mijlocasi si 3 atacanti, Marian Pana este decis sa revina la clasicul 4-4-2, pe care l-a folosit în turul campionatului. „A fost un experiment reusit doar în partida cu Aerostar. Nu avem un mijlocas de banda stânga care sa faca atât faza de aparare si pe cea de atac”, a explicat antrenorul sucevean.

În ceea ce priveste cele trei goluri încasate de Cetatea în primele patru etape ale returului, în conditiile în care în tur sucevenii au primit în 17 etape doar patru goluri, seful bancii tehnice de pe Areni considera ca acest lucru era previzibil înca din perioada de pregatire. „Am observat si eu o lipsa de concentrare a liniei defensive înca din meciurile de verificare din iarna”, a fost concluzia lui Marian Pana.

Nici compartimentul ofensiv nu a stralucit în primele etape ale returului. Homneac pare sa marcheze mai degraba la echipa satelit a clubului, iar Caragea nu s-a integrat înca în primul „11”. Marian Pana nu exclude varianta ca, în partida cu Willy, atacantul adus în iarna de la Poli II Iasi sa nu mai fie titular. „Încerc sa nu stabilesc primul unsprezece din timpul saptamânii, pentru a-i tine pe toti fotbalistii conectati la jocul pe care îl avem de disputat si pentru a evita ca unii sa nu se simta considerati jaloane la antrenamente”, a adaugat Pana.

Antrenorul sucevenilor spune ca resimte absenta lui Vasilica Dicher, un fotbalist care tine de minge si creeaza spatii pentru coechipieri, situatie care nu se întâmpla în cazul lui Homneac. „Tudor (Homneac – n.n.) este un jucator foarte talentat, dar care trebuie sa se implice mai mult. Am avut o discutie cu el si i-am spus ca ar fi bine pentru el sa joace în 70% dintre meciuri, altfel mi-e greu sa cred ca va prinde un loc de titular în sezonul viitor”, a declarat tehnicianul din Areni.

Trei dintre fotbalistii formatiei Ceahlaul Piatra Neamt, Constantin Schumacher, Narcis Raducan si Marius Iordache, pusi pe lista de transferuri de gruparea de la poalele Pietricicai, au fost anuntati de conducerea clubului ca pot pleca la orice club care ofera în schimbul fiecaruia 1.000 de euro. „Nu cred asa ceva. Sigur este o strategie a echipei nemtene. Sunt convins ca, daca am încerca sa aducem unul dintre acesti jucatori, suma de transfer ar fi mult mai mare”, crede Marian Pana. Principalul Cetatii a mai adaugat ca ar fi interesat de un fotbalist ca Schumcher. ”De ce nu? Este un jucator care ne-ar fi de folos în Liga a II-a, dar nu cred ca avem noi banii necesari pentru a-l aduce la Suceava”, a încheiat Marian Pana.  


Intră acum și în grupul de