CAS a suplimentat fondurile pentru medicamente compensate si gratuite pe luna martie


Intră acum și în grupul de

Pentru ca mai mult de jumatate din farmaciile din judet au epuizat fondurile pe aceasta luna pentru medicamente compensate si gratuite, CAS Suceava anunta suplimentarea fondurilor. Suma alocata initial în luna martie a fost de 2.849.880 lei (28,49 miliarde lei vechi).

„Dupa data de 15 martie, asa cum prevad Normele metodologice de aplicare a Contractului cadru, fondurile initiale au fost suplimentate cu suma de 855.000 lei (8,5 miliarde lei vechi). La aceasta data, în evidentele CAS Suceava figureaza un numar de 66 farmacii din totalul de 93 farmacii în contract cu institutia noastra, care au raportat epuizarea fondurilor alocate, inclusiv suplimentarile, din care 48 de farmacii din mediul urban si 18 din mediul rural”, anunta conducerea CAS Suceava.  

În aceste conditii, la începutul saptamânii, pentru aceste farmacii, fondurile alocate medicamentelor compensate si gratuite vor fi din nou suplimentate cu suma de 440.000 lei (4,4 miliarde lei vechi), pentru a raspunde astfel solicitarilor persoanelor asigurate si pentru mentinerea continuitatii în eliberarea medicatiei prescrise, mai precizeaza conducerea CAS Suceava.  


Intră acum și în grupul de