Ion Lungu vrea să fluidizeze pe cât posibil traficul rutier din municipiu până la Paști prin desființarea unor treceri de pietoni și undă verde pentru o bandă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că una din principalele probleme pe care vrea să o rezolve în acest an este cea a traficului rutier pe Calea Unirii.

El a spus că până la Paști vrea să îmbunătățească traficul rutier prin mai multe măsuri cuprinse în studiul de trafic aprobat de Consiliul Local.

Astfel, potrivit lui Ion Lungu, în cel mai scurt timp va solicita aprobarea RA Apele Române pentru înființarea unui pasaj pietonal pe sub podul rutier de peste râul Suceava din apropierea bazarului, iar după realizarea acestuia se va desființa trecerea pentru pietoni din zona Bazar.

Mai mult, el intenționează să repună în funcțiune pasajul pietonal subteran din zona Ambro, deși nu crede că cei care merg la bazar vor parcurge distanța până la acest pasaj pentru a traversa strada.

Totodată, primarul a spus că are în vedere realizarea unui culoar „undă verde” pentru prima bandă a Căii Unirii dinspre Iulus Mall spre Dedeman, iar banda de stocare pentru intrarea în parcarea Suceava Shopping City să fie prelungită.

Mai mult, un al punct sensibil este ieșirea din parcarea Lidl din zona sensului giratoriu, astfel încât actuala ieșire din parcarea Lidl se va desființa și se va realiza o altă ieșire cu obligativitatea spre dreapta, astfel încât autovehiculele care ies din această parcare să nu mai intre în sensul giratoriu.

El a arătat însă că cel mai important proiect este construirea unui nou pod peste râul Suceava care să preia o parte din trafic.

Lungu a mai declarat că sunt mai multe solicitări ale unor hypermarket-uri care doresc să construiască noi magazine, dar că nu va aproba astfel de cereri până când nu se reglementează traficul din municipiu.

”Nu facem alte dezvoltări comericale până când nu se rezolvă problema traficului”, a spus Ion Lungu.

 

 


Intră acum și în grupul de