Avarii în alimentarea cu energie electrică din județul Suceava din cauza vântului puternic. Peste 5.300 de consumatori din 16 localități sunt afectați


Intră acum și în grupul de

Peste 5.300 de consumatori din 16 localități din județul Suceava nu beneficiază de alimentare cu energie electrică după ce, miercuri după amiaza, din cauza vântului puternic au fost afectate 66 de puncte de transformare.

 

Județul Suceava este sub cod galben de vânt puternic până la ora 21. Astfel, în zona de munte se înregistrează intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 80…90 km/h, spulberând zăpada și determinând reducerea vizibilității.

Potrivit ISU Suceava, erau afectați miercuri după amiaza la ora 16 un număr de 5.333 de consumatori din 16 localități.

Din cauza unor arbori căzuți pe liniile electrice au fost avariate 66 de puncte de transformare.

Astfel, sunt afectate total localitățile Chiril, Cojoci, Satu Mare, Holda, Broșteni, Crucea, Cotârgași, Holdița, Lungeni, Neagra și Pietroasa, iar parțial sunt afectate Straja, Marginea, Milișăuți, Bădeuți și Frasin.

În aceste zone se acționează cu 5 echipaje pentru remedierea avariilor.

 

UPDATE

La ora 18 mai erau nealimentate cu energie electrică un număr de șase localități din județul Suceava, trei total, Chiril, Holda și Holdița, iar alte trei parțial, respectiv Straja, Milișăuți și Bădeuți.

La ora 18 erau afectate 26 de posturi de transformare nealimentate și 1.453 de consumatori afectați.

Echipele de intervenție lucrează pentru remedierea avariilor.

UPDATE 2

Potrivit ISU Suceava, la ora 22.30 toate localitățile afectate au fost realimentate cu energie electrică. (N.B.)


Intră acum și în grupul de