Organizatiile politice din Suceava s-au intalnit pentru a delimita colegiile electorale


Intră acum și în grupul de

Reprezentanti ai partidelor parlamentare din judetul Suceava au convenit, sâmbata, în cadrul unei întâlniri organizata la Prefectura, principiile pentru delimitarea colegiilor electorale, urmând ca o comisie tehnica, cu reprezentanti ai partidelor, sa definitiveze decuparea colegiilor electorale. Astfel, prefectul Orest Onofrei, a avut sâmbata, o întâlnire cu reprezentantii partidelor pe tema delimitarii colegiilor uninominale, ca urmare a adoptarii noii legi pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului prin vot uninominal, la întâlnire fiind prezenti reprezentanti ai PSD, PNL, PD-L, PRM, PC si UDMR.  

Orest Onofrei a prezentat o propunere „de principiu” ce vizeaza împartirea judetului în patru zone, echivalente celor patru colegii uninominale pentru Senat, cu respectarea prevederii legale ca numarul populatiei din cel mai mare colegiu sa nu depaseasca 30 % din numarul populatiei ce va fi reprezentata în cel mai mic colegiu uninominal.

Reprezentantii partidelor politice au convenit ca cele patru colegii pentru Senat, cele din zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Falticeni, vor avea delimitate câte doua colegii pentru Camera Deputatilor, iar cele din zonele Radauti si Suceava vor avea delimitate câte trei colegii pentru Camera Deputatilor.

Participantii au stabilit ca la începutul saptamânii viitoare, fiecare partid politic sa-si desemneze câte un expert, care, împreuna cu specialisti ai Institutiei Prefectului, sa formeze o comisie tehnica pentru analizarea tuturor propunerilor si stabilirea formei finale de delimitare, agreata de toti cei implicati.

Prefectul Orest Onofrei a declarat la sfârsitul întâlnirii, ca forma finala va fi transmisa, ca o propunere, Comisiei Centrale de Cod Electoral.


Intră acum și în grupul de