Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de viscol în județul Suceava și a menținut atenționarea de ger

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, duminică seara, codul galben de viscol pentru județul Suceava și a menținut codul galben de ger până luni seara.

Astfel, noul cod galben este valabil de duminică de la ora 18 până luni la ora 4.

Fenomene vizate de cod sunt  intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită.

În intervalul menţionat, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse 70 km/h, spulberând şi troienind zăpada, arată ANM.

Meteorologii precizează că temporar va mai ninge slab şi se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, în seara zilei de duminică (08 ianuarie), în Moldova, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, nordul Dobrogei şi extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopţii de duminică spre luni (08/09 ianuarie) în judeţele din jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane înalte.

În funcţie de evoluţia meteorologică prezentată, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza atenționarea prin restrângerea ariei aflată sub incidenţa atenţionării cod galben, precizează meteorologii.

ANM a emis, vineri, o avertizare cod galben de ger în toată țara până luni seara la ora 21.