La Falticeni, arborii se taie „cu avant si manie proletara”


Intră acum și în grupul de

În municipiul Falticeni, arborii se taie ca în codru, fapt sesizat de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava. „În zona verde a Parcului Nada Florilor din Falticeni se taia, vineri, cu avânt si mânie proletara. Nu mai putin de 21 de arbori din 5 specii erau doborâti, fara ca la ora taierii sa existe aviz de mediu. Administratia locala a dispus taierea, în vederea realizarii unei investitii noi: o sala polivalenta. Cu putina bunavointa, sala se putea realiza pe alte terenuri, fara a greva spatiul verde”, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Acesta a precizat ca s-a interzis continuarea taierilor, administratia intentionând sa defriseze nu mai putin de 3.000 metri patrati. Constantin Harasim a spus ca administratia falticeneana risca o amenda între 30.000-80.000 lei.

Seful Comisariatului Garzii de Mediu a mai mentionat ca tot de la Falticeni mai exista câteva sesizari privind zona Dumbravii Minunate. „Se reclama faptul ca masinile intra pâna spre mijlocul poienii, degradând terenul, ca E.On a toaletat prea tare copacii, iar schitul ce s-a ridicat în zona Dumbravii si-a extins lucrarile”, a mai afirmat Constantin Harasim. Acesta a precizat ca toate sesizarile vor fi verificate fiecare în parte.                   


Intră acum și în grupul de