La Falticeni, arborii se taie “cu avant si manie proletara”

În municipiul Falticeni, arborii se taie ca în codru, fapt sesizat de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava. „În zona verde a Parcului Nada Florilor din Falticeni se taia, vineri, cu avânt si mânie proletara. Nu mai putin de 21 de arbori din 5 specii erau doborâti, fara ca la ora taierii sa existe aviz de mediu. Administratia locala a dispus taierea, în vederea realizarii unei investitii noi: o sala polivalenta. Cu putina bunavointa, sala se putea realiza pe alte terenuri, fara a greva spatiul verde”, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Acesta a precizat ca s-a interzis continuarea taierilor, administratia intentionând sa defriseze nu mai putin de 3.000 metri patrati. Constantin Harasim a spus ca administratia falticeneana risca o amenda între 30.000-80.000 lei.

Seful Comisariatului Garzii de Mediu a mai mentionat ca tot de la Falticeni mai exista câteva sesizari privind zona Dumbravii Minunate. „Se reclama faptul ca masinile intra pâna spre mijlocul poienii, degradând terenul, ca E.On a toaletat prea tare copacii, iar schitul ce s-a ridicat în zona Dumbravii si-a extins lucrarile”, a mai afirmat Constantin Harasim. Acesta a precizat ca toate sesizarile vor fi verificate fiecare în parte.                   

loading...