Un dornean s-a izbit in parapetii de pe marginea drumului


Intră acum și în grupul de

Un barbat din Vatra Dornei s-a ales cu autoturismul avariat, dar va trebui sa plateasca si parapetii în care s-a izbit în urma unui accident. Potrivit IPJ Suceava, duminica, în jurul orei 13.00, în afara localitatii Iacobeni, pe drumul national D.N. 17, B. Viorel, în vârsta de 37 ani, din municipiul Vatra Dornei, posesor al permisului de conducere pentru categoriile B, BE, C si CE din anul 1993, în timp ce conducea autoturismul marca VW Bora, datorita neadaptarii vitezei pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a lovit parapetii de pe marginea drumului.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului si a parapetului de protectie. Soferul purta centura de siguranta si a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„Chiar si cu o asemenea experienta de aproximativ 15 ani, conducatorul auto a dat dovada de contrariu, ceea ce a dus la sanctionarea lui cu 6-8 puncte, conform art.101 pct.9 din OUG.63/2006, valoarea unui punct fiind de 10% din salariul minim pe economie. Si sa nu uitam ca o suma mai consistenta o reprezinta repararea autoturismului si a parapetului. Înca o data, sloganul care ar trebui sa-i urmareasca pe soferi :”Viata are Prioritate si Stop Accidente””, a comentat avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de