Mircea Rednic a demisionat. De data asta pe bune!


Intră acum și în grupul de

Antrenorul principal al echipei FC Rapid, Mircea Rednic, si-a prezentat luni demisia. Conform directorului general al FC Rapid, Constantin Zotta, Rednic a luat aceasta decizie pentru binele echipei, însa tehnicianul a marturist ca era o decizie luata dupa meciul de la Craiova, iar declaratiile facute în week-end de patronul George Copos au umplut paharul. „Decizia o luasem dupa jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua si mi-am dorit foarte tare sa câstig acest meci. Ceea ce s-a si întâmplat, cu toate ca a aparut acest scandal care dovedeste si el ca e imposibil sa te pui contra curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos”, a explicat Rednic.  

Vorbind pentru site-ul oficial al clubului, „Puriul” a declarat ca daca ar mai fi ramas la echipa „toata lumea ar fi pierdut: si echipa, si eu, si suporterii, toti”. „Au venit si declaratiile facute duminica seara de patron, care m-au convins definitiv. Nu vreau sa acuz pe nimeni, nu doresc o polemica în plus, dar un lucru trebuie cunoscut: eu mi-am respectat jucatorii si îi voi respecta în continuare”, a declarat tehnicianul. Copos l-a atacat în teremeni duri duminica pe Rednic, reprosându-i faptul ca a facut multe compromisuri. „Eu cred ca Mircea Rednic a facut o mare greseala, nu a avut o relatie profesionala cu jucatorii, numarul unu, si numarul doi, care poate este mai rau decât numarul unu, a facut compromisuri. A facut unele compromisuri si din cauza acestui lucru am ajuns aici. Asa cred eu”, declarase oficialul rapidist.  

Mai mult decât atât, pentru Rednic a contat foarte mult relatia tensionata cu suporterii. Fostul antrenor de la Rapid spune ca „ura unui grup restrâns de suporteri a daunat echipei în ansamblu”. „Îmi pare rau ca lumea n-a înteles ca am venit sa fac bine, sa repetam performantele pe care le-am înregistrat si ca jucator, si ca antrenor. Daca ar fi fost liniste, eu spun ca puteam sa fi acontat deja macar locul doi pâna acum. Probabil ca, într-o asemena tensiune, am facut si eu greseli, pentru care îmi asum responsabilitatea, dar numai o masinarie ar fi putut ramâne imuna la ceea ce se întâmpla în jurul nostru”, si-a explicat Rednic decizia.


Intră acum și în grupul de