Centrul regional de contestatii Suceava reevalueaza peste 2.000 de lucrari de la Bac din judetele Iasi si Botosani


Intră acum și în grupul de

Centrul regional de contestatii de la Suceava are de solutionat peste 2.000 de contestatii depuse de absolventii de liceu din judetele Iasi si Botosani, nemultumiti de notele obtinute la examenul de bacalaureat. Presedintele Comisiei Regionale de Contestatii Suceava, adjunctul ISJ Suceava -Vasile Monacu a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca se lucreaza intens pentru reevaluarea lucrarilor pentru finalizarea bac-ului de vara. „Luni, de exemplu, s-a început recorectarea lucrarilor la ora 7 dimineata, iar eu am plecat de exemplu la ora 23, dar alti colegi au plecat marti dimineata la ora 1. Din judetele Iasi si Botosani ne-au venit foarte multe lucrari la limba româna, cum de altfel si noi am trimis multe teze la centrul de la Neamt”, a afirmat Vasile Monacu.

Catre Centrul Regional de Contestatii organizat în judetul Neamt au plecat de la Suceava 1028 de teze pentru a fi reevaluate. Pe primul loc se afla limba si literatura româna cu 431 contestatii depuse, urmând matematica cu 202.

În judetul Suceava, la examenul de bacalaureat, din cei 6752 de elevi înscrisi s-au prezentat 6639, din care doar 107 nu au reusit sa obtina media probelor sustinute peste 6, pentru a fi declarati admisi, procentul de promovabilitate fiind de 98 la suta.

   


Intră acum și în grupul de