Medici suceveni sanctionati de CAS


Intră acum și în grupul de

Mai multi medici din judetul Suceava au fost sanctionati de CAS Suceava în urma verificarilor efectuate de Biroul Control al CAS Suceava luna trecuta. Astfel, în cazul a doi medici de familie din localitatile Liteni si Vulturesti s-au constatat prescrieri nejustificate de medicamente din punct de vedere medical si recomandari nejustificate de investigatii paraclinice, acestia fiind sanctionati cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pe luna iunie 2008. Potrivit CAS Suceava, acestia au fost sanctionati si contraventional, fiecare, cu amenda în cuantum de 2.500 lei, pentru nerespectarea legislatiei referitoare la eliberarea certificatelor de concediu medical.

Alti doi medici de familie au fost sanctionati contraventional, unul din municipiul Radauti, cu ,,Avertisment” si unul cu amenda, în cuantum de 1.000 lei, din localitatea suceveana Forasti, pentru nerespectarea legislatiei referitoare la eliberarea certificatelor de concediu medical.

Potrivit CAS Suceava, cei trei medici amendati si-au achitat deja sanctiunile pecuniare.  

De asemenea, în cazul unui medic specialist din Câmpulung Moldovenesc s-a constatat raportarea în mod eronat drept ,,caz nou” pentru pacienti cu diagnostic deja cunoscut, având aceeasi afectiune, situatie în care, în afara de prima prezentare a pacientului, prezentarile ulterioare reprezentau, de fapt, consulatii de control. Astfel, s-a calculat diferenta de punctaj pentru aceste cazuri, imputându-se medicului suma de 712,91 lei.   

Totodata, un furnizor de servicii medicale de recuperare din Radauti a fost sanctionat cu diminuarea contravalorii serviciilor medicale pentru luna iunie a.c. cu 10%, pentru recomandari nejustificate de investigatii paraclinice. 


Intră acum și în grupul de