Dan Acibotăriță(Partidul Verde Suceava): Câini comunitari sunt aduși și abandonați în pădurea din Călinești-Enache. În urmă cu cinci ani un copil din localitate a fost ucis de câini


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației județene Suceava a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, și-a exprimat, duminică, îngrijorarea față de un fenomen semnalat în localitatea suceveană Călinești-Enache, unde sunt aduși câini comunitari  care sunt abandonați în pădurea din zonă.

Acibotăriță arată într-un comunicat de presă, că  a observat în pădurea din Călinești Enache din județul Suceava o prezență ridicată a câinilor comunitari și consideră că situația este un risc pentru oamenii din zonă.

„Din cele discutate cu oamenii din zonă, se pare că cineva a adus (și mai aduce) aceste biete animale, le-a plasat în pădure, fără să le pese de ele, putând apărea în viitor anumite tragedii, ținând cont că aceste animale nu sunt hrănite, devin sălbatice și flămânde, putând ataca orice întâlnește în cale, inclusiv oameni”, menționează Acibotăriță într-un comunicat de presă.

În martie 2012, un copil de 12 ani din localitate a murit după ce a fost atacat de o haită de câini.(N.B.)


Intră acum și în grupul de