Bărbat din Dărmănești prins de jandarmi în timp ce pescuia ilegal. Individul reușise să prindă 32 de kilograme de pește


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din comuna suceveană Dămănești a fost prins luni dimineață de jandarmi în timp ce pescuia ilegal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, slt. Nicoleta Andronic, luni, în jurul orei 07.00, pe timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, un echipaj de jandarmerie a surprins, în apropierea podului de cale ferată peste râul Suceava, în zona localităţii Dărmăneşti,  un bărbat care pescuia folosind unelte interzise de lege.

Individul utiliza în acest sens trei plase monofilament, cu lungimea de 15 m fiecare.

”În urma verificărilor, jandarmii au constatat că bărbatul a pescuit, cu instrumente interzise de lege, aproximativ 32 de kilograme de peşte, din speciile ştiucă, biban, mrenă şi scobar. În momentul depistării persoanei în cauză, doar 15 kilograme de peşte se mai afla în stare vie, acesta fiind redat mediului natural”, a arătat Adronic.

Ea a precizat că în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi  pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Bărbatul şi restul cantităţii de peşte pescuite ilegal au fost predate Secţiei de Poliţie Dărmăneşti pentru continuarea cercetărilor, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de