Lectii interactive intre doua gradinite din Suceava si Botosani, la Planetariu


Intră acum și în grupul de

Planetariul Suceava gazduieste vineri, întâlnirea cadrelor didactice din învatamântul prescolar, care fac parte din proiectul de parteneriat educational inter-institutional si interjudetean „Apa pentru Viata”. Educatoarele de la G.P.N. Nr.9 „Norocel” Suceava si G.P.P. Nr.14 „Mugurasii” Botosani, îsi vor desfasura activitatea comuna în Sala de conferinte, unde specialisti ai Sectiei Stiinte ale Naturii si Planetariu împreuna cu acestea vor dezbate noi valente ale educatiei continue si interdisciplinaritatea în dezvoltarea intelectuala a  prescolarilor.

Vor fi prezentate: proiectul de educatie muzeala „Astronomia pentru prescolari”, lectia interactiva „Spatiul cosmic”, filme documentare în sustinerea temei „Apa pentru Viata” si beneficiile colaborarii gradinitelor cu muzeele – forme de transmitere a informatiilor într-un cadru placut, stimulativ si care garanteaza calitatea si veridicitatea acestora.

Pe lânga programele-lectie de Planetariu si vizitele la Muzeul de Stiinte ale Naturii, este prezentata si oferta serviciilor culturale  diversificate, cu scopul de a oferi copiilor si educatoarelor tentatii pentru o reîntoarcere într-o lume miraculoasa, în care  pot, singuri, descoperi importanta si responsabilitatea omului pentru mediul înconjurator.

Aceste proiecte de educatie muzeala sunt menite a usura transmiterea unor informatii abstracte de astronomie unei categorii de vizitatori pentru care ludicul trebuie îmbinat cu redarea exacta a datelor, dar si de a trezi interesul unor noi vizitatori ai muzeului. 


Intră acum și în grupul de