Actiuni de facilitare a obtinerii de job-uri de catre femei aflate in situatie de risc sau marginalizare


Intră acum și în grupul de

În baza  protocolului de colaborare încheiat între Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse în luna martie a.c., care are ca si obiectiv general realizarea de actiuni pentru facilitarea insertiei pe piata muncii  a fortei de munca feminine aflate în situatie de risc sau marginalizare, cele doua institutii urmeaza sa desfasoare o prima actiune la nivel national, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Aceasta actiune va fi organizata la nivel national în data de 27 martie 2008, în toate judetele tarii, exceptie facând Judetul Bihor, care va organiza evenimentul în data de 31 martie a.c. La evenimentul organizat în judetul Bihor vor participa Claudia Sorina Vlas, presedinte ANES, precum si  Ionel Muscalu, presedinte ANOFM.

Actiunea consta într-o vizita comuna , la care vor participa si reprezentanti ai ANES în teritoriu. Vizita va avea loc în una din localitatile rurale care se confrunta cu somaj ridicat în rândul femeilor si în care exista potential de munca feminin, care poate fi integrat pe piata muncii.

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe,  pe lânga reprezentantii institutiilor noastre, si  reprezentanti ai autoritatilor publice locale, precum si ai unor organizatii non guvernamentale de profil, are drept scop: informarea populatiei cu privire la  egalitatea de sanse pe piata muncii si la promovarea ocuparii în rândul femeilor supuse riscului marginalizarii,  prezentarea cursurilor la care pot participa, dar si a celorlalte servicii de stimulare a ocuparii de care acestea pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului public de ocupare.  

„Actiunea se înscrie în ansamblul de masuri prin care dorim sa sensibilizam comunitatea locala, în ansamblul sau,  în dorinta noastra de a creste sansele de ocupare a femeilor pe piata muncii si de a spori rolul acestora  în societatea româneasca, de a realiza concilierea dintre viata de familie si cea profesionala”, a declarat presedintele ANOFM, Ionel MUSCALU.

Potrivit declaratiei Claudiei Sorina Vlas, presedinte ANES, „ Actiunile realizate în comun de cele doua institutii reprezinta premisa pentru dezvoltarea unor politici publice eficiente si coerente în domeniul ocuparii si al egalitatii de sanse. Ne dorim sa oferim mai multa vizibilitate acestui domeniu si sa prezentam solutii concrete pentru grupurile vulnerabile, care nu sunt integrate pe piata muncii. Este extrem de important ca, odata intrate pe piata muncii, aceste femei sa îsi cunoasca drepturile si sa stie ca exista institutii cu atributii în domeniul egalitatii de sanse si combaterii discriminarii.”


Intră acum și în grupul de