Prefectul Onofrei solicita Politiei si Jandarmeriei sa dea dovada de atitudine corecta si unitara fata de toate formatiunile politice


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a solicitat Politiei si Jandarmeriei ca în actuala perioada electorala, atât cea de precampanie, cât si de campanie pentru alegerile locale, sa dea dovada de atitudine corecta si unitara fata de toate formatiunile politice.

Onofrei a cerut primarilor sa avizeze sau sa aprobe organizarea de mitinguri electorale sau sa puna la dispozitia acestora a unor sali pentru astfel de întâlniri, unde sa fie prezentate programele politice si i-a avertizat pe primarii în exercitiu sa nu se foloseasca de pârghiile oferite de Primarie în lupta electorala cu ceilalti contracandidati.

Prefectul a mai spus ca partidele politice pot sa i se adreseze direct, daca sunt cazuri de încalcare a drepturilor privind libera exprimare sau alte nereguli si nu prin presa.

Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu, cere tuturor autoritatilor din judet sa asigure „tratament egal” fata de toate partidele politice implicate în procesul electoral, dar si deschidere fata de cererile acestora de asigurare a conditiilor necesare pentru a-si putea expune proiectele politice.

Acest lucru survine dupa ce PSD Suceava a reclamat comportamentul Politiei în cazul candidatului PSD din comuna Cornu Luncii, Gheoghe Fron, care a fost amendat cu 1.000 de lei pentru organizarea unei sedinte în fata Caminului Cultural din localitate, în conditiile în care primarul comunei, Petru Voda, nu i-a permis acestuia sa foloseasca sala Caminului Cultural.


Intră acum și în grupul de