Grav accident pe DN 17 în Pasul Tihuța între două TIR-uri. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri


Intră acum și în grupul de

UPDATE- Traficul a fost reluat pe un fir în jurul orei 15.30

Traficul rutier pe drumul național DN 17 a fost blocat, joi la prânz, în Pasul Tihuța, după ce un tir înmatriculat în județul Cluj a lovit un tir ce venea din sens opus înmatriculat în Republica Moldova, ambii șoferi fiind încarcerați, iar cel din Republica Moldova va fi transportat cu elicopterul SMURD la un spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar Ionuț Epureanu, un tir din județul Cluj care se deplasa dinspre Vatra Dornei spre Bistrița a pierdut controlul volanului și a intrat într-un tir din Republica Moldova.

Unul dintre tir-uri transportă textile, iar cel de-al doilea paleți din lemn.

sursa foto IPJ Suceava

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei şi ai Punctului de Lucru Poiana Stampei au intervenit cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD la un accident rutier produs în Pasul Tihuţa, pe raza comunei Poiana Stampei.

El a arătat că pompierii militari au fost sprijiniţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

În urma impactului dintre două autotrenuri, cei doi şoferi au rămas încarceraţi între fiarele cabinelor. Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au demarat procedurile de extragere a celor doi răniţi. Concomitent, acestora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ, precizează Alin Găleată.

Intervenţia pentru descarcerarea unuia dintre şoferi a durat aproximativ o oră şi a fost extrem de complexă, victima suferind fracturi multiple la nivelul picioarelor. Deoarece starea sa era destul de gravă, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD.

Cel de-al doilea şofer, după primirea îngrijirilor medicale, a refuzat transportul la o unitate spitalicească, a mai arătat sursa citată.(N.B.)

Sursa foto ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de