Noi oportunităţi de cooperare în domeniul cercetării şi educaţiei urmează să fie identificate de participanții unui workshop organizat la USV

Participanţii la workshop-ul ce va fi organizat, luni, la Suceava, de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV vor identifica noi oportunităţi de cooperare în domeniul cercetării şi educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, workshop-ul “Cooperation of Science and Education in the Development of Innovative Economy: National Peculiarities and European Tendencies” este organizat, luni, de FSEAP, iar printre participanţi se numără şi 17 cadre didactice de la Institutul Economic şi Comercial din Cernăuţi, filială a  Universităţii Naţionale de Economie şi Comerţ din Kiev.

“Participanţii la workshop vor împărtăşi din experienţa câştigată în cadrul unor proiecte internaţionale şi vor lucra la identificarea unor noi oportunităţi de cooperare în domeniile cercetării şi educaţiei. După finalizarea discuțiilor, oaspeţii din Ucraina vor face un tur al universităţii noastre şi vor vizita obiective turistice din judeţul Suceava”, se precizează în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că evenimentul este inclus în programul de activități anuale derulate în parteneriat cu Institutul Economic şi Comercial din Cernăuţi, partener tradițional al universității sucevene. (Liliana Bujdei)