(FOTO) Sucevenii, instruiți de pompieri în acordarea primului ajutor medical în cazul fracturilor, plăgilor şi arsurilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în parteneriat cu S.C. Carrefour Suceava,desfășoară în perioada 19-21 ianuarie a.c., o activitate de instruire a cetăţenilor în acordarea primului ajutor medical.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj.Alin Găleată, activitatea, desfăşurată în contextul Săptămânii Sănătăţii, este o continuare a evenimentului educativ iniţiat de pompierii militari suceveni „Fii pregătit să salvezi o viaţă!”, la care au participat toamna trecută mii de persoane, pe stadionul „Areni”, la atelierele cu teme de acordare a primului ajutor medical.

”Joi, vineri şi sâmbătă, între orele 13:00-17:00, toţi cetăţenii care vor fi în zona de intrare a hypermarketului Carrefour Suceava, vor putea beneficia de exerciţii de acordare a primului ajutor medical în cazul fracturilor, plăgilor şi arsurilor.

De asemenea, se va prezenta suportul vital de bază (SVB) la adult şi la copil, precum şi efectuarea dezobstrucţiei căilor aeriene la adult, copil şi nou-născut. În acelaşi timp, vor rula pe un ecran diferite filme cu tehnici de acordare a primului ajutor medical”, a explicat Găleată.

La această activitate vor participa un echipaj format din patru pompieri militari (trei paramedici şi un asistent coordonator SMURD), împreună cu voluntari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava