Bărbat din Zamostea dus la spital cu arsuri după ce i-a luat foc casa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din comuna suceveană Zamostea a ajuns luni noapte la spital cu arsuri după ce casa i-a luat foc, cel mai probabil din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zamostea, au intervenit luni noapte cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Zamostea.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul dormitorului, în holul casei, la planşeu şi la astereala acoperişului, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie”, a declarat Găleată.

El a arătat că proprietarul, în vârstă de 65 de ani, a suferit arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 2% din suprafaţa corpului. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital pentru tratament de specialitate.

”Incendiul, anunțat prin 112 la ora 21:43, a fost lichidat la ora 23:25. Au ars dormitorul cu bunurile aferente pe o suprafaţă de 16 metri pătraţi, holul pe 5 metri pătraţi, planşeul pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, circa 4 metri pătraţi din astereala acoperişului, aparatură electrocasnică şi documente personale. S-au degradat pereţii interiori pe o suprafaţă de 65 de metri pătraţi, acoperişul pe 60 de metri pătraţi şi alte bunuri materiale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de