Cea mai mare acțiune a Poliției Rutiere Suceava. Peste 1200 de șoferi verificați în ultimele patru zile, fiind aplicate 734 de sancțiuni, din care aproape 400 pentru viteză

Peste 150 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat, în perioada 20-24 ianuarie, cea mai amplă acţiune de la începutul acestui an în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Astfel, zilnic, peste 100 de autospeciale de poliţie, inclusiv cele 10 dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 08.00 – 13.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 16.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În cadrul acțiunii au fost verificate peste 1200 de vehicule, fiind aplicate 734 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 252.092 lei. Cele mai multe sancţiuni – aproape 400, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 21 de infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.

Poliţiştii au suspendat 45 de permise de conducere – 13 pentru viteză, 19 pentru consum de băuturi alcoolice, dar şi pentru depăşiri neregulamentare şi  neacordare prioritate.

Pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliția Suceava a prezentat și mai multe situații depistate în cadrul acțiunii.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 02.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 20 de ani, din orașul Vicovu de Sus. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Calea Unirii din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Dărmăneşti. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, la ora 03.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Universităţii, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a refuzat să fie condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, la ora 19.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control  pe str. Jean Bart, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din județul Brăila care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Suceava mai arată că și un bărbat de 38 de ani din comuna Volovăț, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe str. Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, având o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt caz a fost înregistrat luni seara când în timp ce conducea autoutilitara, pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de trafic pe timp de noapte și pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, un bărbat de 62 de ani, din comuna Capu Câmpului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marți dimineața,  o patrulă din cadrul Poliției comunale Şcheia, a oprit pentru control pe DN 17, pe strada Humorului din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din orașul Gura Humorului care a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.