Percheziții la o stână din comuna Frumosu. Polițiștii au găsit ovine în valoare de 25.000 de lei, furate în urmă cu trei luni de la o stână din Păltinoasa

Polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de un bărbat de 48 ani, din comuna Păltinoasa, despre faptul că la începutul lunii septembrie 2016, hoții au pătruns în incinta stânii de oi pe care o avea amplasată pe raza comunei Păltinoasa, în locul numit „Lunca Moldovei”, de unde au sustras 14 oi și 4 berbeci în valoare de circa 25000 lei, animale care îi aparțineau.

Din verificări a reieșit că ovinele au fost sustrase în perioada 05–07.09.2016, timp în care proprietarul era plecat din localitate, la stână rămânând doar un cioban. Proprietarul a reclamat tardiv furtul, preferând să facă o serie de verificări pe cont propriu, precizează Poliția Suceava.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, demarând verificări în întreaga zonă dar şi în judeţele învecinate.

În urma continuării cercetărilor, în urma culegerii de date şi informaţii şi a activităţilor investigative desfăşurate, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Gura Humorului, polițiștii din cadrul Posturilor de poliție Păltinoasa și Capu Câmpului, au efectuat în 21 ianuarie o percheziție la stâna unui bărbat de 57 de ani din comuna Frumosu, suspect de comiterea furtului.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au surprins-o pe soţia suspectului conducând în grabă animalele înspre o zonă împădurită din spatele locuinţei, la o distanță de aproximativ 200 metri de domiciliu.

Oile și berbecii au fost recunoscute de păgubit, fiind restituite pe bază de dovadă.

Cercetările continuă de agenții Postului de poliție Păltinoasa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale.

Poliţiştii de prevenire recomandă cetăţenilor să dispună toate măsurile de siguranţă  pentru a nu cădea victime hoţilor de animale. Asiguraţi bine cu sisteme de închidere grajdurile şi celelalte locaţii în care ţineţi animalele şi înregistraţi-vă animalele conform legislaţiei specifice. Manifestaţi atenţia maximă la persoanele pe care le angajaţi ca sezonieri pentru paza şi păşunatul animalelor.