Incendiu la o clădire din satul Dealu Floreni, în care funcționau un club, o pensiune, o spălătorie și un depozit de materiale de construcții


Intră acum și în grupul de

O clădire din localitatea suceveană Dealu Floreni, comuna Dorna Candrenilor, în care funționau un club, o pensiune, o spălătorie, și un depozit de materiale de construcții, a fost cuprinsă de un incendiu vineri noapte.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – arhivă

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei și ai Punctului de Lucru Poiana Stampei, cu patru autospeciale.

Pompierii militari au fost sprijiniți de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Stampei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea parţial acoperişul unei clădiri corp comun, în care funcționau un depozit de materiale de construcții, o spălătorie auto, un club disco și o pensiune turistică, cu o suprafață totală de aproximativ 1.000 de metri pătrați, și exista pericolul de propagare la întreaga construcție și la o locuință aflată în imediata apropiere.

Atât clubul disco, cât și pensiunea turistică erau închise, iar în interior nu se afla nicio persoană.

In incendiu au ars aproximativ 350 de metri pătrați din acoperișul clădirii.

”Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum al centralei termice, neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, a arătat Găleată.

El a precizat că incendiul, anunțat prin 112 la ora 21:55, a fost lichidat la ora 1:50, iar pompierii au salvat clădirea corp comun și locuința învecinată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.


Intră acum și în grupul de