Peste 200 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri suceveni, în majoritate, pentru depăşirea regimului legal de viteză. Doi şoferi depistaţi cu peste 100 km/h pe raza unor localităţi


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de sancţiuni în valoare de aproape 70 000 de lei au fost aplicate de poliţiştii rutieri suceveni, în majoritate, pentru depăşirea regimului legal de viteză în urma unei acţiuni desfăşurate, miercuri, ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, în cursul zilei de miercuri, toate autospecialele dotate cu aparte radar au fost prezente în trafic în cadrul unei acţiuni ce a avut ca scop, în principal, identificarea celor care pun în pericol siguranţa rutieră rulând cu viteză excesivă.

Sursa citată precizează că şi aparatul radar laser TrueCam a fost folosit de poliţiştii rutieri, în special pe drumurile naţionale şi europene, iar în numai câteva ore poliţiştii rutieri au controlat peste 400 de autovehicule şi au aplicat 217 sancţiuni, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de  de aproape 70.000 de lei.

Conform IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost depistaţi doi conducători auto, unul în vârstă de 25 de ani din comuna Brodina şi altul în vârstă de 35 de ani din comuna Volovăţ,  care conduceau autoturismele având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată,  poliţiştii au reţinut pentru depăşirea limitei legale de viteză şi depăşiri neregulamentare 11 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

 “Au fost identificaţi şoferi care au condus autovehicule pe raza localităţilor cu peste 100 km/h. În toate cazurile s-a procedat la suspendarea permiselor de conducere şi sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto. Spre exemplu, pe DN2, pe raza localităţii Grăniceşti, a fost identificat un conducător auto care a condus autoturismul , fiind înregistrat de aparatul radar TrueCam cu viteza de 103 km/h. De asemenea, pe raza localităţii Dănila a fost identificat un şofer care a condus cu viteza de 102 km/h şi a efectuat şi o depăşire neregulamentară”, mai precizează sursa citată.

Poliţiştii atrag atenţia că viteza excesivă poate genera accidente rutiere cu consecinţe dintre cele mai grave.

“Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic”, menţionează IPJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de