Expoziţia “Aurul şi argintul antic al României” va putea vizitată până pe 16 februarie 2017 la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei a anunţat, joi, că expoziția „Aurul și argintul antic al României” îşi prelungește prezența la Muzeul de Istorie din Suceava  până pe 16 februarie 2017,  și va putea fi vizitată de marți până duminică între orele 9 -17.

Muzeul de Istorie din Suceava găzduieşte din data de 16 noiembrie 2016 Expoziţia “Aurul şi argintul antic al României”, ce cuprinde 1065 de exponate, printre care şi patru piese din Tezaurul de la Pietroasa sau coiful de la Coţofeneşti, dar şi monede, vase de argint sau bijuterii, iar expoziţia urma să fie deschisă publicului până în data de 28 ianuarie 2017.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat pentru NewsBucovina că s-a decis prelungirea termenului de vizitare a expoziţiei întrucât se doreşte să fie vizitată de cât mai multe persoane, dată fiind importanţa acesteia.

Ursu a spus că o mare parte din perioada în care a fost deschisă expoziţia a coincis cu cea a Sărbătorilor de Iarnă şi cu vremea neprielnică şi din acest motiv s-a decis prelungirea prezenţei expoziţiei la Muzeul de Istorie Suceava, obţinându-se în acest sens şi acceptul Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti.

Reamintim că expoziţia “Aurul şi argintul antic al României” este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti în colaborare cu 33 de muzee din ţară, între care şi Muzeul Bucovinei, şi cuprinde peste 1000 de piese încadrate cronologic între mileniul 5 î.Hr. şi secolul VII d.Hr.

De la vernisare, expoziția a fost vizitată de 6.063 de suceveni.

(Liliana Bujdei)

 

 

 


Intră acum și în grupul de