Consiliul Județean Suceava vrea ca în 2017 să facă noi investiții mari la Spitalul Județean, Aeroport și de modernizare de drumuri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că dezvoltarea județului Suceava va fi făcută în continuare prin investiții importante.

El a spus că în funcție de alocările bugetare și de nevoile pentru funcționare va fi calibrat și bugetul de investiții pentru anul 2017 al județului Suceava.

„ În funcție de bugetul pe 2017 ne stabilim și strategia de dezvoltare și calendarul pe 2017”, a spus Flutur.

El a arătat că are în vedere continuarea dezvoltării  județului Suceava prin investiții.

Astfel, între proiectele vizate sunt continuarea modernizării Spitalului Județean de Urgență Suceava prin construcția unui nou ambulatoriu, extinderea secției de  cardiologie, extinderea secției de pediatrie și amenajarea unui spațiu pentru îngrijiri paleative.

Totodată, în ceea ce privește Aeroportul sucevean va fi făcut un împrumut pentru realizarea unui nou terminal.

„La Aeroportul Salcea suntem în faza de a contractare a unui studiu ex-ante pe care să-l facem pentru a accesa împrumutul în vederea extinderii terminalului”, a spus Flutur.

El a mai declarat că în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii are în vedere continuarea modernizării unor drumuri și în special ieșirile spre Ucraina, Astfel, sunt vizate drumurile Brodina-Ulma, Fundu Moldovei-Izvoarele Sucevei spre frontiera cu Ucraina, dar și alte zone importante din județ în funcție de resurse.

„Vom intra în linie dreaptă și cu drumul axial Suceava-Iași pentru care am depus proiectul la ADRNE și este în proces de evaluare”, a spus Gheorghe Flutur.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de