Masuri pentru centralizarea rezultatelor votarii la alegerile locale


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, în sedinta de miercuri, Ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru centralizarea rezultatelor votarii la alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2008, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

În vederea centralizarii rezultatelor votarii la alegerile locale din 2008, Autoritatea Electorala Permanenta va achizitiona programe de calculator ce  vor fi utilizate de Biroul Electoral Central.

Institutul National de Statistica va sprijini Autoritatea Electorala Permanenta, în procesul de achizitie publica a programelor de calculator, pentru a asigura corespondenta programelor de calculator cu necesitatile statiilor de prelucrare organizate la nivelul circumscriptiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si al birourilor electorale de circumscriptie ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Sumele necesare pentru achizitionarea programelor de calculator se asigura din fondul de rezerva bugetara, aflat la dispozitia Guvernului.

În termen de 3 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Autoritatea Electorala Permanenta si Institutul National de Statistica încheie un protocol pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor celor doua autoritati publice în procesul de achizitie publica a programelor de calculator.

La data intrarii în vigoare a prezentei ordonante, se abroga articolul IV din Ordonanta de Urgenta nr. 20/2008 privind unele masuri pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, publicata în Monitorul Oficial, partea I, nr. 177 din 7 martie 2008.


Intră acum și în grupul de