In vederea delimitarii colegiilor uninominale, la Prefectura Suceava s-a infiintat Grupul tehnic de lucru


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii partidelor fac parte de vineri din Grupul tehnic de lucru, înfiintat de Prefectura Suceava, organismul având menirea de a gasi solutia delimitarii celor patru colegii electorale uninominale pentru Senat si zece pentru Camera Deputatilor din judet. Grupul tehnic este condus de prefectul de Suceava, Orest Onofrei si se va întruni la sfârsitul saptamânii viitoare, iar la aceasta întâlnire, partidele politice care au elaborat propuneri sau variante de delimitare a acestor colegii vor avea posibilitatea sa le prezinte.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat vineri ca doreste ca în cadrul aceleiasi întâlniri sa demareze si etapa de armonizare a propunerilor partidelor, cu scopul de a obtine, prin acordul tuturor, o forma finala privind delimitarea colegiilor uninominale.

În opinia lui Orest Onofrei, la începutul lunii mai Prefectura va fi în masura sa transmita Comisiei de Cod Electoral aceasta propunere de delimitare a colegiilor electorale uninominale.

În urma cu o saptamâna, a avut loc prima întâlnire a partidelor politice, acestea convenind ca cele patru colegii uninominale pentru Senat sa fie formate din colegii întregi pentru Camera Deputatilor. Acestia au decis ca din cele patru colegii pentru Senat, cele din zona Vatra Dornei- Câmpulung Moldovenesc si Falticeni sa aiba delimitate câte doua colegii, iar cele din zonele Radauti si Suceava sa aiba delimitate câte trei colegii pentru Camera Deputatilor. 


Intră acum și în grupul de