Acasă Actualitate Lungu: Luni, la ora 14, va avea loc prima discuție pe bugetul...

Lungu: Luni, la ora 14, va avea loc prima discuție pe bugetul Sucevei pe anul 2017


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține o conferință de presă.

LIVE TEXT:

”Luni si marti am fost la Bucuresti la agentii si ministere si am discutat proiecte ale municipalitatii care sunt in derulare si care urmeaza sa se deruleze.



Mi s-au dat asigurari ca Sala Polivalenta a Sucevei va continua sa fie finantata. Am fost si la federatie pentru a mai lua si niste avize.

Avem sanse reale sa prindem sume pe reabilitarea retelelor de termoficare si sper ca pana la finele anului sa incheiem contractul de finantare pe fonduri UE.

Se cer sume foarte mari pe total buget la scoli.

Voi avea o discutie cu sefii scolilor ca sa aplicam disciplina financiara si sa finalizam investitiile ca sa putem face altele noi.

Bugetul solicitat de scoli e de 177 milioane lei fata de 109 milioane lei cat a fost in 2016. Sunt fara numar solicitarile. O sa incercam sa gasim solutii.

Mai avem plati restante la investitiile angajate anul trecut la scoli. Restantele sunt cam de 1 milion de euro.

Luni, la ora 14, va avea loc prima discutie pe bugetul Sucevei pe anul 2017. Dupa discutii, voi face si anuntul cu fundamentarea bugetului.

Am fost pionieri cu proiectul cu autobuzele electrice. Acum au aparut si alte tipuri de finantari. Sper sa conving colegii din ADRNE pentru promovarea noastra.

Pana in prezent e bine, incasarile lunii ianuarie sunt mai mari cu 24,7 % fata de anul trecut. Si la amenzi au crescut incasarile cu 20%.

Financiar, ne afecteaza scoaterea taxelor extrajudiciare. Noi, practic, pierdem acesti bani.

O problema la care inca meditez e noua lege pentru directorii de scoli cu contractele de management. Avem doua drepturi si opt obligatii si ma amuz oarecum.

Nu pot fi si director de scoala la 30 de unitati de invatamant, si la ACET si la Termica. Chiar nu sunt de acord cu treaba asta.

Eu pot spune doar atat: ca multumesc lui Dumnezeu ca mai sunt in PSD oameni cu care se poate vorbi.”

Ion Lungu a refuzat sa comenteze dezincriminarea abuzului in serviciu si celelalte modificari survenite in OUG de marti seara.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version