Componente ale unui microbuz căutat în Italia, descoperite în Vama Siret, într-un alt microbuz

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret au depistat doi cetateni ucraineni care transportau 35 de componente auto provenite de la un microbuz căutat de către autorităţile din Italia.

Potrivit STPF Suceava, s-au prezentat în Vama Siret, pentru a ieși din țară, calatorind cu microbuz marca Mercedes, doi cetăţeni ucraineni, K. Vasyl, de 19 ani, conducător auto şi S. Georgii, în vârstă de 41 de ani, în calitate de pasager.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a constatat că, în compartimentul marfă al microbuzului, cei doi bărbați transportau mai multe piese auto.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența pieselor auto, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare ocazie cu care s-a constatat faptul că acestea provin de la un microbuz căutat de către autorităţile din Italia, din 20 ianuarie 2017.

În acest caz se fac cercetări pentru tăinuire, iar cele 35 de piese auto au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, s-a luat măsura indisponibilizării microbuzului marca Mercedes folosit la transportul pieselor auto, în vederea continuării cercetărilor.