Primariile din judet nu sunt preocupate de curatenia localitatilor


Intră acum și în grupul de

Activitatea preponderenta a comisarilor de mediu suceveni, în trimestrul I al acestui an a fost verificarea salubritatii localitatilor din judet. Astfel, din cele 114 administratii locale teritoriale, au fost verificate 89, control soldat cu aplicarea a 54 de sanctiuni în valoare totala de 412.000 lei. „Daca o parte din primarii au evidentiat grija pentru curatenia localitatilor si unde serviciile de salubrizare functioneaza, cum ar fi Gura Humorului, Malini, Saru Dornei, Putna, Ciocanesti, altele nu s-au preocupat deloc de acest aspect. Din nefericire, majoritatea localitatilor nu sunt curate”, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.

Printre primariile nominalizate de comisarul sef de mediu, ca fiind lipsite de preocupari privind curatenia, au fost Slatina, Scheia, Moara, Darmanesti, Satu Mare, dar si orasul Solca.

Constantin Harasim a precizat ca orasul Solca a fost amendat saptamâna trecuta cu 15.000 lei pentru nefunctionarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor.  

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, a afirmat ca dupa Sarbatorile de Pasti, comisarii vor relua verificarile la Primariile unde s-au constatat nereguli. „Dupa data de 3 mai reluam actiunile de control la primariile unde nu s-au rezolvat problemele de mediu. Aceste primarii risca amenzi între 50.000 si 100.000 lei, deoarece amenda se va da pentru neîndeplinirea masurilor impuse la controalele anterioare. Sanctiunile nu se mai dau pentru deseuri”, a mai adaugat Constantin Harasim.    


Intră acum și în grupul de