Legaturi tot mai stranse intre Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava si Universitatea de Stat din Chisinau


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul prezentei la Chisinau a unei delegatii conduse de rectorul universitatii sucevene, prof. univ. dr. Adrian Graur, saptamâna trecuta a fost semnat al doilea acord de colaborare dintre Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava si Universitatea de Stat din Chisinau. Potrivit prorectorului responsbil cu relatiile internationale de la Universitatea Suceava, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, acordul prevede largirea schimburilor academice, stiintifice si culturale între Universitatea din Republica Moldova si Universitatea Suceava.  

„Noul acord va avea o durata de 5 ani si va amplifica toate aceste colaborari. Conducerea universitatii noastre a fost solicitata sa acorde consiliere în ce priveste reforma în institutiile de învatamânt superior, dat fiind ca cele din Moldova sunt pe cale de a implementa masuri de armonizare a legislatiei europene în învatamântul superior si au nevoie de experienta unor universitati precum cea de la Suceava, care deja a facut acest lucru imediat dupa integrare”, a declarat prorectorul responsabil cu relatiile internationale de la Universitatea Suceava, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.   

Derularea noului acord semnat, va începe în aprilie, cu sosirea la Suceava a unei delegatii de la universitatea din Chisinau, pentru un schimb de experienta în domeniul “managementului universitar”.

Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu a mai spus ca, în saptamâna 7-11 aprilie, Universitatea “Stefan cel Mare” va organiza o campanie de publicitate pentru prezentarea ofertei educationale, de la toate facultatile, în liceele din Chisinau si alte localitati ale Republicii Moldova, prin pliante si întâlniri cu elevii, în vederea cresterii numarului de studenti moldoveni în universitatea suceveana.

Aceasta campanie se va încheia pe 11 aprilie cu Ziua Universitatii “Stefan cel Mare”, care va avea loc la Uniunea Scriitorilor din Chisinau, unde va fi prezentata oferta educationala, în prezenta conducerilor celor doua universitati si a altor invitati.

La Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava studiaza aproximativ 170 tineri din Republica Moldova. 


Intră acum și în grupul de