Cod galben de ninsori în județul Suceava. Se va depune strat nou de zăpadă de 20 de centimetri

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, un cod galben de ninsori care include județul Suceava, începând de marți, de la ora 15, până miercuri, la ora 11.

Potrivit ANM, codul galben vizează fenomene ca ninsori şi depunere de strat de zăpadă consistent.

„ În intervalul menţionat în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum și în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă de 10…20 cm”, se arată în avertizarea meteo.

După acest episod de ninsori, temperaturile urmează să scadă semnificativ spre sfârșitul săptămânii.

Administrația Națională de Meteorologie anunțase că până joi, în jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.


Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h şi izolat 65 km/h.