O nouă delegaţie ucraineană la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni


Intră acum și în grupul de

O delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din cinci ofiţeri superiori, participă în perioada 6 – 10 februarie a.c, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, la activitatea “Pregătirea ofiţerilor din Garda Naţională din Ucraina (G.N.U.) în domeniul planificării şi metodologiei”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, locotenent-colonel Cristian Ipate, cei cinci ofiţeri sunt responsabili de managementul activităţilor de pregătire profesională la nivelul Comandamentului General al G.N.U.

”Pe durata activităţilor la Fălticeni, delegaţia ucraineană va fi informată cu privire la misiunile şi atribuţiile specifice Jandarmeriei Române, precum şi referitor la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire şi a activităţilor specifice domeniului planificării şi metodologiei, la nivelul instituţiei noastre de învăţământ”, a arătat Ipate.

El a precizat că activităţile planificate a se desfăşura vor consta în prezentarea concepţiei şi a modului de elaborare a documentelor specifice pregătirii profesionale a instructorilor şi subofiţerilor, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

Vizita delegaţiei ucrainene se înscrie în cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

”Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în îmbunătăţirea cadrului instituţional al Gărzii Naţionale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate încredinţate, iar organizarea acestei activităţi la Jandarmeria Română contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţiile noastre”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de