Bărbat din localitatea Capu Câmpului, prins la volan cu un permis de conducere fals pe care îl avea de trei ani

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea suceveană Capu Câmpului a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism deși nu avea permis. El le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals pe care îl avea de trei ani.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți, la ora 15.45, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177C, în localitatea Capu Câmpului, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, permisul de conducere prezentat de conducătorul auto este uzat și  nu conține elementele caracteristice,  existând suspiciuni cu privire la autenticitatea lui.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Cu ocazia audierilor, bărbatul de 44 de ani a declarat faptul că, în cursul lunii decembrie 2013, în urma unei înțelegeri cu o persoană necunoscută, a fost ajutat să obțină permisul de conducere fără să susțină examenul, iar în cursul lunii ianuarie 2014, a primit prin poștă, permisul de conducere personal, fără a cunoaște cine și unde a fost confecționat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals intelectual în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural, mai precizează sursa citată.