In primul trimestru, jandarmii au aplicat peste 2.500 de sanctiuni contraventionale


Intră acum și în grupul de

Referitor la activitatea de constatare a contraventiilor, în primul trimestru al anului în curs au fost aplicate un numar de 2.629 sanctiuni contraventionale, de catre jandarmii suceveni, cifra în crestere cu 21,54% fata de perioada similara a anului precedent, si au fost constatate 88 infractiuni, fiind depistat un urmarit general si ridicate în vederea confiscarii de bunuri în valoare de 17.524 lei, a precizat inspectorul-sef al IJJ Suceava, colonel Eugen Salar. În cadrul unei conferinte de presa, acesta a precizat ca, în trimestrul I au fost înregistrate la dispeceratul inspectoratului un numar de 59 de apeluri prin „Serviciul National Unic Pentru Apeluri de Urgenta 112” si 32 de apeluri prin „Linia telefonica de urgenta a Jandarmeriei 956”, situatii în care jandarmii suceveni au intervenit cu promptitudine, aplicând 46 sanctiuni contraventionale si constatând 4 infractiuni.

„În perioada de referinta, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava a executat 344 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, fiind conduse în fata instantelor de judecata 129 persoane. Nu în toate cazurile procedura de aducere în fata organelor jurisdictionale a fost îndeplinita, deoarece unii dintre cei vizati sunt plecati din tara, lipsesc de la domiciliu sau nu mai locuiesc la adresele precizate în documentele de identitate”, a mentionat colonelul Salar.

Acesta a mai adaugat ca zilnic, dispozitivele de ordine si siguranta publica au actionat pe raza judetului Suceava, în zonele cu potential criminogen ridicat, în numar de aproximativ 36 de patrule de ordine din cadrul Detasamentului mobil, Grupelor de Supraveghere si Interventie Falticeni, Radauti, Vicovul de Sus, Dorna Candrenilor, Liteni si Dolhasca, Posturilor montane Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Moldovitei, Brosteni si Cârlibaba. „Aceste activitati au avut ca rezultat sanctionarea contraventionala a unui numar de 2.347 persoane, constatarea unui numar de 71 infractiuni si prinderea în flagrant a 73 faptuitori. Desi au fost înfiintate recent, la finele anului trecut, cele doua subunitati de la Liteni si Dolhasca, au contribuit la asigurarea climatului de ordine si siguranta publica în zona, misiunile acestora concretizându-se cu constatarea a 16 infractiuni si aplicarea unui numar de 183 sanctiuni contraventionale”, a conchis seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean.


Intră acum și în grupul de