Exercitii demonstrative efectuate de jandarmii Detasamentului Mobil si 4 caini de serviciu


Intră acum și în grupul de

Detasamentul Mobil de Jandarmi Suceava din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava a efectuat marti, un exercitiu demonstrativ, manifestare premergatoare Zilei Jandarmeriei, ce va fi aniversata pe data de 3 aprilie, când se împlinesc 158 de ani de la înfiintare.

Jandarmii Detasamentului Mobil si patru câini de serviciu au desfasurat mai multe exercitii în poligonul de la Mihoveni, în fata unei clase de elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava, dar si a reprezentantilor mass-media.

Astfel, au fost prezentate exercitii de autoaparare, lupta cu un partener, contraproceduri lovitura cu bastonul, lupta cu mai multi parteneri, exercitii de calire cu spargere de placi. Exercitiile de calire au fost si cele care i-au impresionat pe elevii Colegiului Tehnic, punctul forte fiind spargerea cu capul a unei placi de BCA, de catre un jandarm.

Punctul de atractie a fost exercitiul prezentat de patru câini de serviciu, ce participa la misiunile jandarmilor suceveni. Acestia au prezentat exercitii individuale, prinderea de persoane recalcitrante, pista cu obstacole.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean detine 9 câini de serviciu, dintre care 6 sunt la Detasamentul Suceava.

Actiunea s-a încheiat cu prezentarea tehnicii de lupta. 


Intră acum și în grupul de