Campania de vaccinare antigripala a fost finalizata


Intră acum și în grupul de

Saptamâna trecuta, considerata de Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, cea de a 27- a saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute pe teritoriul judetului Suceava, s-au înregistrat 1.526 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), 616 cazuri de pneumopatii acute si 3 cazuri clinic compatibile cu gripa. „Comparativ cu saptamâna anterioara, se remarca o scadere a incidentei IACRS si a pneumopatiilor acute si o crestere nerelevanta pentru gripa.

În schimb, a crescut ponderea spitalizarilor prin IACRS la grupa de vârsta 15-64 ani si prin pneumopatii acute atât la total, cât si la grupele de vârsta 0-4, 5-14 si 65 de ani si peste”, precizeaza seful ASP Suceava, Odette Nicolae, mentionând ca a fost izolata înca o tulpina de virus gripal, tip A/H3 . „Pâna în prezent au fost izolate în total 36 tulpini de virus gripal, din care 30 de tip A, subtip H1N1, 1 tip A/H3 si 5 de tip B. ASP Suceava mentine înca restrictia privind accesul vizitatorilor în spitalele din judet”, declara Odette Nicolae.

ASP Suceava anunta ca a fost finalizata campania de vaccinare antigripala pe teritoriul judetului, fiind vaccinate, din cele 80.100 doze de vaccin repartizate judetului Suceava, un numar de 77.865 persoane.
 


Intră acum și în grupul de