Campania de vaccinare antigripala a fost finalizata

Saptamâna trecuta, considerata de Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, cea de a 27- a saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute pe teritoriul judetului Suceava, s-au înregistrat 1.526 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), 616 cazuri de pneumopatii acute si 3 cazuri clinic compatibile cu gripa. „Comparativ cu saptamâna anterioara, se remarca o scadere a incidentei IACRS si a pneumopatiilor acute si o crestere nerelevanta pentru gripa.

În schimb, a crescut ponderea spitalizarilor prin IACRS la grupa de vârsta 15-64 ani si prin pneumopatii acute atât la total, cât si la grupele de vârsta 0-4, 5-14 si 65 de ani si peste”, precizeaza seful ASP Suceava, Odette Nicolae, mentionând ca a fost izolata înca o tulpina de virus gripal, tip A/H3 . „Pâna în prezent au fost izolate în total 36 tulpini de virus gripal, din care 30 de tip A, subtip H1N1, 1 tip A/H3 si 5 de tip B. ASP Suceava mentine înca restrictia privind accesul vizitatorilor în spitalele din judet”, declara Odette Nicolae.

ASP Suceava anunta ca a fost finalizata campania de vaccinare antigripala pe teritoriul judetului, fiind vaccinate, din cele 80.100 doze de vaccin repartizate judetului Suceava, un numar de 77.865 persoane.
 

loading...