368 posturi pentru concursul national de titularizare


Intră acum și în grupul de

Pentru concursul national de titularizare din vara au fost scoase 368 posturi titularizabile în învatamântul preuniversitar sucevean, viabile pe o perioada de minim 4 ani. Dintre acestea, 58 sunt la educatie fizica, 35 la învatatori, 33 la educatoare, 27 la limba si literatura româna, 25 la franceza, 13 la engleza, 18 la învatamântul special, 10 la religie, 4 la chimie, câte unul la istorie si geografie. Sunt mai multe posturi la educatie fizica, fiindca din anul trecut, aceasta disciplina este predata la clasele primare de profesori.

Inspectorul general adjunct, Daniel Hrenciuc, a precizat ca multe din posturile titularizabile sunt în mediul rural, unele în zone izolate, dar mai “sunt si posturi foarte bune în urban, fiindca s-au pensionat 136 cadre didactice”.  

În total, pentru anul scolar urmator au fost vacantate 1.676 posturi, 1.308 fiind netitularizabile,  având o viabilitate sub 4 ani.

Doar 680 din posturile netitularizabile sunt cu norma întreaga, restul fiind sub norma, având 4, 10 sau 15 ore. Cele mai multe dintre posturile cu norma întreaga sunt la învatatori – 114, apoi educatie fizica (99), educatoare (89), româna (74),  religie (71).

Aceste posturi au fost deja afisate pe site-urile ISJ si MECT, putând fi studiate de cei interesati.  

Adjunctul ISJ Suceava a mai mentionat ca, pe 7 aprilie vor fi afisate cele 113 posturi care intra în restrângere de activitate în anul scolar urmator, în perioada 8-18 aprilie urmând sa-si depuna dosarele cadrele didactice care sunt în aceasta situatie. Între 29 si 30 aprilie vor avea loc sedintele publice unde vor fi rezolvate aceste situatii, pe baza optiunilor dascalilor si a posturilor existente.  “Cadrele respective vor fi pretransferate cu prioritate, ele fiind titulare. Deja s-a operat în baza de date cu rezervat pentru restrângere de activitate”, a mai adaugat Daniel Hrenciuc. 


Intră acum și în grupul de