“BOA(la) la romani (cu summit NATO)”


Intră acum și în grupul de

Galeriile Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” au fost inaugurate marti cu expozitia de caricatura “BOA(la) la români (cu summit NATO)”, apartinând lui  Ovidiu Ambrozie Borta-BOA, aflata în holul amplu de la etajul I al bibliotecii,  renovat si reamenajat.  Expozitia va putea fi vazuta timp de doua saptamâni de-acum încolo, cuprinzând 40 de lucrari inspirate “de cele mai importante teme ale zilei”, a precizat coordonatoarea manifestarii, scriitoarea Angela Furtuna.  
 

Sunt expuse lucrari mai vechi si mai noi, inspirate din actualitate, propunându-ne mai multe teme de meditatie, precum ipocrizia unor institutii, a unor oameni politici, încalzirea globala, UE, banii etc.

În acelasi cadru au fost oferite premiile concursului „Bancher în Tara lui Pacala”, organizat de recent înfiintata Banca de Umor a Bibliotecii Bucovinei. Premiul I a fost acordat umoristului Cornel Udrea, din Cluj, pentru “Umorul sau fata adevarata a lumii”, cea mai recenta antologie “care reuneste nume actuale de maxima rezonanta din proza umoristica româneasca”, a mai precizat Angela Furtuna. Premiul II a fost acordat lui Ovidiu Ambrozie Borta-BOA, pentru cele doua filme de animatie prezentate ieri publicului, “Margareta” si “La pescuit”. Cu premiul III a fost evidentiat Mihai Hertanu, sucevean pensionar, pentru “Catrene pro si contra sau diletantisme”, iar cu premiul special al juriului, Dan Caba, pentru “Succesul unei cautari”, “Strategia” si epigrame dedicate unor caricaturisti suceveni.  


Intră acum și în grupul de