Studentii vor avea o zi dedicata lor – in cadrul Zilelor Sucevei de anul acesta


Intră acum și în grupul de

Asociatia Studentilor din Universitatea Suceava a organizat la universitate, o dezbatere pe tema „Promovarea Sucevei ca centru universitar”, la care au fost invitati sa participe reprezentanti ai conducerii Primariei Suceava, Consiliului Local, Consiliului Judetean, Societatii Civile, ai partidelor politice, ai organizatiilor studentesti, ai conducerii universitatii si reprezentanti ai Aliantei Nationale a Organizatiilor studentesti din România. Discutiile s-au axat pe înfiintarea Casei de Cultura a Studentilor în Suceava si pe rolul studentilor si a universitatii în judetul Suceava.

Studentii au adresat întrebari invitatilor despre importanta universitatii pe plan local si au cerut solutii pentru înfiintarea unei Case de Cultura a Studentilor la Suceava, care ar aduce finantari pe plan local si ar îmbunatati viata culturala din Suceava. „Asa cum era de asteptat, din partea candidatilor la Primaria Sucevei au venit tot felul de promisiuni care au mai fost auzite si în trecut la celelalte campanii electorale. Totusi, la propunerea ASUS de a creste numarul de abonamente TPL acordate gratuit studentilor, Ovidiu Dontu a promis si a depus luni, 31 martie 2008, la Consiliul Local, un proiect în care cere dublarea numarului de abonamente pentru studenti, de la 150 la 300.

Studentii au cerut ca autoritatile locale sa se implice mai mult în a promova viata studenteasca si au venit cu propunerea ca în cadrul Zilelor Sucevei sa fie organizata o zi dedicata în exclusivitate studentilor. Astfel, au primit promisiunea viceprimarului Angela Zarojanu de a sprijini aceasta initiativa. Cât despre Casa de Cultura a Studentilor, s-au dat câteva solutii, însa din experientele trecute în care promisiunile electorale nu au fost niciodata respectate, ASUS a asigurat participantii la dezbatere ca va face presiuni la autoritatile locale si va cere insistent ca demersurile pentru Casa Studentilor sa fie facute anul acesta”, a declarat Florin Gradinariu, presedinte ASUS. 


Intră acum și în grupul de