Dupa Concursul „student pentru o zi” , 52 de elevi de clasa a XII-a sunt deja admisi la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava a organizat concursul „Student pentru o zi”, actiune la care au participat 300 de elevi de clasa a XII-a din 33 de colegii si licee din judetele Suceava, Neamt si Botosani. „În ultimele 5 week-end-uri, s-au realizat teste pentru mai multe discipline, matematica, istorie, biologie, limba spaniola, limba germana. Premiul I a constat într-o diploma de excelenta si 500 lei, premiul II -300 lei, premiul III- 200 lei si s-au mai acordat o serie de mentiuni”, a declarat miercuri, rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur. Acesta a precizat ca dificultatea subiectelor a fost de nivelul olimpiadelor judetene si nationale, însa exista posibilitatea ca la editia urmatoare a concursului, gradul de complexitate a subiectelor sa fie mai ridicat.

Participantii au fost cazati în caminul nr.4 si au servit masa la restaurantul universitatii.

Prorectorul Sanda Maria Ardeleanu a completat, precizând ca în urma concursului „Student pentru o zi” au fost selectati 52 de elevi ce au primit „certificate de agrementare pentru calitatea de student al Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava”. Acestia intra în cifra de scolarizare în cadrul facultatilor ce au disciplinele la care au sustinut concursul, trebuind sa-si aleaga doar specializarea, concursul fiind efectiv unul de admitere.  

Dupa concurs, organizatorii au efectuat si un sondaj de opinie, acestia apreciind conditiile materiale ale universitatii sucevene, a afirmat rectorul Graur. „Tot sondajul arata ca jumatate din concurenti apreciaza logistica existenta, iar o treime au apreciat atitudinea pozitiva a cadrelor universitare fata de elevi pe parcursul concursului. De asemenea, o treime din acestia considera ca conditia de student este una utila în viitor. Unul din 5 respondenti a precizat ca perioada petrecuta la universitatea noastra a fost utila, placuta si unica”, a mai adaugat Adrian Graur.    


Intră acum și în grupul de