VIDEO Cerb salvat de pompieri din râul Bistrița. Animalul nu reușea să iasă din apă din cauza malurilor abrupte


Intră acum și în grupul de

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, luni dimineață, cu o barcă pneumatică pentru salvarea unui cerb, care se afla în râul Bistriţa, pe raza satului Rusca, comuna Dorna Arini.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, un localnic a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat faptul că cerbul, probabil fugărit din pădure de o haită de lupi, a ajuns în albia râului Bistriţa şi nu mai putea ieşi din apa îngheţată, din cauza malurilor abrupte.

”La sosirea pompierilor, animalul, care stătea de mai multă vreme în apa îngheţată, era în stare de hipotermie şi se mişca cu greu”, a declarat Găleată.

El a arătat că salvatorii au intervenit atât cu barca pneumatică, cât şi prin apă, şi l-au mânat până într-o zonă în care animalul a reuşit să iasă pe mal.

”Chiar dacă s-au udat din cap până în picioare şi au îngheţat de frig, militarii s-au bucurat pentru că au salvat cerbul, care până la urmă s-a îndreptat spre pădurea aflată în apropiere”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de